Olay akşam saatlerinde Şişli Okmeydanı Darülaceze Caddesi üzerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, yüzleri maskeli yaklaşık 10 kişilik terör örgütü sempatizanı grubu, seyir halindeki içi yolcu dolu otobüse saldırdı. Osmanbey-Taksim seferi yapan halk otobüsüne önce taşlı saldırı yapan kimliği belirsiz kişiler daha sonra içinde yolcu bulunan otobüse molotof kokteyli attı.

Terör örgütü sempatizanları daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı. Otobüs şoförünün çabalarıyla yolcular alevlerden zarar görmeden araçtan indirilirken büyük panik yaşandı. Vatandaşlar ve otobüs şoförü yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etti. Yapılan saldırıda otobüsün koltuklarının bir kısmı yanarken atılan taşlardan dolayı aracın camları kırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken polis olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Olay sırasında otobüste bulunan yolcu, “Seyir halinde iken birden önümüze çıktılar. Otobüsü durdurdular taş ve molotoflarla sardırdılar.O sırada otobüs doluydu ve büyük panik yaşandı. Kendi imkanımızla otobüsü söndürdük” dedi. Polis şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatırken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.