İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davanın ikinci duruşmasında tahliye kararı çıktı.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan 17'sinin tahliyesine, 1 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davanın görülmesine 11 Ekim'de devam edilecek.

18'i tutuklu 130 sanıklı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk davasının ikinci duruşması, İzmir 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davada, özel yetkili Savcı Birol Çengil, aralarında belediye bürokratlarının da olduğu tutuklu 7 sanığın tahliyesini talep etti.

Tahliye talebine gerekçe olarak, sanıkların üzerine atılı suçların vasfı, mahiyeti ve tutukluluk süreleri gösterildi.

Savcının ardından tutuklu sanık avukatlarının talepleri dinlendi.

Mahkeme akşam saatlerinde ara kararı açıkladı.

Mahkeme, büyükşehir belediyesi bürokratlarının da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklardan 17'sinin tahliyesine hükmetti.

Kaçma şüphesinin bulunması ve üzerine atılı suçun mahiyeti sebebiyle Pervin Şenel Genç'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kararın ardından kameralar karşısına geçen, 397 yıl hapis istemiyle yargılanan Aziz Kocaoğlu, Pervin Şenel Genç'in tahliye olmaması sebebi ile buruk ayrıldıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ben bu adliyeden bütün arkadaşlarımız serbest bırakılarak, buruk olarak ayrılmak istemiyordum. Ama mahkemenin kararı budur.../Umuyorum bu geldiğimiz süreçten sonra Pervin Şenel Genç de özgürlüğüne kavuşur ve bu yoktan dava yok olur gider hepimiz beraat ederiz." dedi.

Davanın görülmesine 11 Ekim'de devam edilecek.

Dava iddianamesinde,1'i tutuklu 130 sanık, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.