Son dönemde iç ve dış turistler tarafından çok fazla ziyaretçi almaktadır. İzmir’de bulunan tarihi ve turistlik pek çok yer turizme kazandırılmıştır. Gerek yaz turizmi gerek kış turizmi açısından oldukça canlı bir konumdadır. Sizler için İzmir’de gezilecek yerler listesi çıkartarak sizlere bir rehber niteliğinde olacak bir yazı hazırladık. Burada yer alan listeye göre gezi planlarınızı yapabilir ve tatilinizi burada ki bilgilere göre planlayabilirsiniz. 

İzmir Saat Kulesi

İzmir’de gezilecek yerler listelerinde her zaman birinci sırada yer almaktadır. Bunun nedeni ise hem merkezde yer alması hem de gayet tarih kokan bir mekan olmasıdır. İzmir’e gelen pek çok kişinin en az bir kere önünden geçmek durumunda kaldığı ve en az bir kere ziyaret ettiği yerdir, Tarihi Saat Kulesi. İzmir’e gelen bir turistin gezi planları listesinde en başta yer almasının sebebi çevresinde de gezilecek pek çok yer bulunmaktadır. Aynı zamanda saat kulesinin çevresinde tarihi bir camii de bulunmaktadır. Ayrıca kamu binaları da bu saat kulesinin çevresinde yer almaktadır. İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediye binası da burada yer almaktadır. 

İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tarihe ve Arkeolojiye ilgisi olanların gitmesi gereken yerler başında bulunmaktadır. İzmir tarihi bir liman kenti olması nedeni ile bu müzede pek çok eser bulunmaktadır. Bu eseler gayet iyi korunmakta ve güzel şekilde sergilenmektedir. Bu konulara ilgili iseniz kesinlikte burada bulunmanız gerekmektedir. 

Agora

Tarihi şehirleri ile ünlü İzmir’de Agora’ya gitmelisiniz. Tarihe merakı olan ve İzmir’de gezmek isteyen misafirlerin kesinlikle uğraması gereken bir antik kenttir. Burada pek çok tarihi kalıntı ve buluntular yer almaktadır.  Son derece tarih kokan bir yer olmakla birlikte ziyaretçilerini beklemektedir.

İzmir gezilecek yerler listesinde birçok antik ve önemli yeri daha görebilirsiniz. 

Aziz Voukolos Kilisesi

Rum kesimin yoğun olarak yaşadığı dönemde yapılmış olan bu kilisede ziyaretçilerini beklemektedir. Yine tarih ve geçmişe ait eserleri öğrenmek isteyen misafirler için oldukça önemli bir konumda olan bu yer son derece fazla ziyaretçi çekmektedir. 

St. Polycarp Kilisesi

İç mimarisi son derece dikkat çekici olan bu yapıya ziyaretler son derece yoğundur. Bu kilise Pazar günleri hariç diğer günlerde akşam 17.00’a kadar açıktır. 

İzmir Kordon Boyu

İzmirde gezilecek yerler kısmında bu kısmı eğer yaz döneminde iseniz kesinlikle akşam vakitlerine bırakmalısınız. Tüm günün yorgunluğu meşhur kordon çimlerinde atabilirsiniz. Tüm İzmir halkının akşam saatlerinde burada olduğunu söylersek abartmış sayılmayız. 

İzmir Tarihi Asansör

Hiç sokak arasında asansör olduğunu gördünüz mü? İzmir Konak’ta bu mümkün. Tarihi asansör iki sokak arasındaki yükseklik farkını kolaylıkla aşılmasını sağlayan tarihi ve meşhur bir asansördür. Asansör bulunduğu konum nedeni ile son derece mükemmel manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Son derece beğenilen ve mükemmel bir manzaraya sahip olan bu asansörü kesinlikle ziyaret etmelisiniz. 

İzmir, yaz şehirlerindendir ve yazları tatil için birçok kişi İzmir’i tercih eder. İzmir plajları da oldukça güzeldir. Siz de buraya geldiğinizde İzmir plajları ve koylarında yazın keyfini çıkarabilirsiniz.