Muğla İl Jandarma Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Ören köyünde yaşayan ve akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen 55 yaşındaki Ali A, evinin yanındaki tarlada çalışırken gördüğü jandarma ekibine, ”kendisini hastaneye götürmeye geldiğini” iddia ederek av tüfeğiyle bir kaç el ateş açtı.

Şans eseri ölen ve yaralananın olmadığı olayda jandarma ekibine ait aracın camları kırıldı. Yanında 2 av tüfeği bulunduğu tespit edilen ve evinin yanındaki ormanlık alana saklanan Ali A’nın teslim olmaması üzerine, bölgeye takviye ekip istendi.

Olayın duyulması üzerine köye, Fethiye ve Muğla Jandarma Komutanlığı’ndan takviye komando ekipleri sevk edildi. Ormanlık bir bölgede olan köye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Köye gelen Muğla Jandarma Komutanı kurmay albay Fevzi Kurşun’un yönettiği operasyonda, jandarma ekipleri zanlının yaşadığı eve girdi. Hazırlanan plan gereği jandarma araçlarının köyden ayrıldığını gören Ali A, içeri girdiği sırada evde 3 saattir kendisini bekleyen jandarma ekiplerince etkisiz hale getirildi. Ali A’nın evinde 2 av tüfeği ve silahlara ait bol miktarda fişek ele geçirildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Fethiye Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Ali A, gözaltına alındı. Ali A’nın 2 katlı bir evin birinci katında yalnız yaşadığı, evin ikinci katında ise oğlunun yaşadığı, ailesinin zanlının tedavisi için bir süre önce savcılığa başvurduğu öğrenildi.