Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Suriye'ye silah ve diğer savaş araçlarının sevkiyatına ilişkin, ''Böyle bir sevkiyatı başarıyla durduran Türkiye'yi takdir ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Baird, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin tüm komşularının, Türkiye gibi hassas olması gerektiğini ifade etti.

Baird, şunları kaydetti:

''Kanada, iktidarda tutunmak için kanlı mücadelesine devam eden Esed'in durdurulması için, Suriye'nin tüm komşularını silah ve diğer savaş araçlarının sevkiyatını durdurma konusunda daha aktif olmaya çağırıyor. Böyle bir sevkiyatı başarıyla durduran Türkiye'yi takdir ediyoruz. Bu çabalar Suriye'deki birçok masum sivilin ölümüne engel olmada ve Esed rejiminin kan dökmesinde sınırlayıcı olacaktır. Kanada, Suriye'de kan dökülmesine derhal son verilmesi için çağrıda bulunmaya devam edecektir. Biz bağlayıcı ekonomik yaptırımlar ve Suriye'ye karşı silah ambargosu uygulanması için BM Güvenlik Konseyi'nin karar alması gerektiği çağrımıza devam ediyoruz. Bütün ülkeler Esed gidinceye kadar Suriye üzerinde etkin olmalıdırlar.''