Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde saat 02.40 sıralarında Suriye tarafında yaklaşık 500 yaya ve 300 atlı şahıs tespit edildi.

SAVAŞA GİDER GİBİ...

Kaçakçılık için bekleyen 300 kişilik atlı grup, hedef gözetmeksiniz, sınır hattında devriye görevi yapan Zırhlı Personel Taşıyıcılı (GZPT) devriye timine 30 el, 500 kişilik yaya grubundan da, yine bölgede hudut hattında devriye görevinde bulunan 2 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı (TTZA) devriye timine hedef gözetmeksizin 15 el ateş etti. Türk askerleri de kaçakçılara anında ateş açarak karşılık verdi. Açılan ateş üzerine kaçakçılar, Suriye'de doğru kaçtı.

DÜN DE HAREKETLİ ANLAR YAŞANMIŞTI

Dün de Türkiye-Suriye sınırındaki Altınözü İlçesi'ne bağlı Ziyaret Köyü, Ziyaret Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde saat 11.30 sıralarında Türkiye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bir minibüs tespit edildi. Araç içerisinde 1'i Türk 2'si Suriyeli 3 kişi tesbit edildi. Bu sırada Suriye tarafından yaya bir grup, Türk askerlerine ateş açtı. Türk askerlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan kargışa sırasında minibüs, Hacıpaşa-Antakya karayoluna çıkarak Hatay'a doğru kaçtı. Bu olay sırasında 1 Suriyeli ise gözaltına alındı.

SURİYE İÇLERİNE KAÇTILAR

Ayrıca dün yine Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, saat 06.30 sularında, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan ellerinde malzemeler de bulunan yaklaşık 300 kişilik sivil bir grup, askerlere ateş açtı. Türk askerlerine taş da atan grup, açılan ateş üzerine Suriye'nin içlerine doğru kaçtı.

Sınırda güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi.