Aileleri tarafından kurban kesim yerlerine getirilen çocukların gözü önünde kesimlerin yapılması ise dikkat çekti.

Bayramın birinci günü nedeniyle vatandaşlar bayram namazının ardından kurban kesim yerlerine giderek kurbanlıklarını kesti. Vinç veya iş makinesine tek ayaklarından zincirle bağlanıp havaya kaldırılarak kesilen bazı büyükbaş hayvanlar kasaplara zor anlar yaşattı.

KURBANLIK KESİMİNİ MAÇ İZLER GİBİ İZLEDİLER

Kurbanlık hayvanların kesimleri çocukların gözleri önünde gerçekleşirken, bir kesim yerinde yaşları 5 ila 15 arasında değişen çocukların tel örgülerin ardında, tribünde maç izler gibi kurbanlıkların kesilişini izlemesi dikkat çekti. Çocuklardan bazılarının da kesim sırasında korktuğu gözlendi.

KAÇAN BOĞALARI TİM YAKALADI

Bedir Mahallesi'nde ağaca bağlandığı ipten kurtularak kaçan boğa ise bir apartmanın bahçesinde Selçuklu Belediyesi tarafından kurulan 'kurban yakalama timi' görevlileri tarafından tüfekle atılan iğnelerle uyuşturulmaya çalışıldı. Ancak boğa, bundan etkilenmeyip kaçmaya devam etti. Boğa boş bir arazide atılan 7 iğnenin ardından  uyuşturularak etkisiz hale getirildi.

Sedirler Mahallesi'nde kaçan bir boğa ise Tekstil Sanayi Bölgesi'ne yine 'kurban yakalama timi' görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmek istendi. Ancak boğa kaçmaya devam etti. Ankara karayoluna çıkan ve araçlar arasında ezilme tehlikesi geçiren boğa, ardından Jandarma Bölge Komutanlığı bahçesine girdi.

'Kurban yakalama timi' görevlileri ve sahiplerinin bahçeye girmesine izin vermeyen askerler tarafından yakalanan boğa, sahiplerine teslim edildi. Yaklaşık 2 saat süren kovalamacanın ardından boğaya kavuşan sahipleri, Jandarma Bölge Komutanlığı karşısında kaldırım kenarında boğayı kesmek zorunda kaldı.