Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen bir grup terörist Trabzon’a giden yolcu otobüsünü durdurarak, izin dönüşü birliklerine gittiği tespit edilen 3 askeri yanlarına alarak kaçtı.
Kaçırılan askerlerin Trabzonlu olmadıkları 2’sinin Şanlıurfalı ve 1’inin de Diyarbakırlı oldukları ifade edildi. Askerlerin izin dönüşü Bayburt, Trabzon ve Giresun’da ki birliklerine teslim olmak için otobüsle Trabzon’a geldikleri ifade edildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, izin dönüşü birliklerine gitmek için Şanlıurfa-Siverek, Şanlıurfa merkez ve Diyarbakır otogarlarından bir yolcu otobüsüne binen 3 askerin saat 20.10 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Tuzla köyü mevkiinde bir grup terörist tarafından kaçırıldığını söyledi. Teröristlerin yaklaşık 10 dakika yol kestikleri ve otobüsten askerleri aldıktan sonra bölgeden uzaklaştıklarını belirten Vali Toprak, askerlerin Bayburt, Trabzon ve Giresun istikametine gitmek için Öz Diyarbakır firmasına ait otobüse bindiklerini söyledi. Vali Mustafa Toprak, “Normal şartlarda bu askerlerin konvoy ile birliklerine gider. Muhtemelen bu askerler otobüse bindikleri bölgede birileri tarafından terör örgütüne ihbar edildi. Çünkü yol kesen teröristler sadece bu otobüsü durdurup 10 dakika sonra da bölgeden uzaklaştı. Kaçırılan askerlerin bulunması için bölgede kara ve havadan operasyon başlatıldı” dedi.