İstanbul Pendik Belediyesi'nde şoför olarak çalışan 57 yaşındaki Ahmet Aygün, 15 yıl önce boşandı. Bir erkek, bir kız çocuk anneleriyle kaldı. Düzce'de yaşayan eski eş, çocuklarıyla babasını bir daha hiç görüştürmedi. Ama yıllar sonra beklenmedik bir gelişme oldu.

Ahmet Aygün'ün geçtiğimiz ay Facebook'taki hesabına, Yeliz Aygün imzalı bir mesaj geldi. Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Asistanlığı Bölümü'nde okuyan genç kız, mesajında "Kusura bakmayın, ben yıllardır babamı arıyorum. Annemden ayrılmış, sizin fotoğraflarınızı gördüm. Annem bana hep 'Sen babana benziyorsun' diyordu. Fotoğrafınıza benzediğimi düşünüyorum. Rahatsızlık verdiysem özür dilerim, bir daha sizi rahatsız etmem" yazıyordu.

TELEFONLA GÖRÜŞTÜLER

AHT'nin haberine göre, Ahmet Aygün hemen mesaj ile karşılık verdi. Kısa sürede Yeliz'in tesadüfen görüp mesaj gönderdiği kişinin gerçek babası olduğu ortaya çıktı. İkili arasında yazışmaların ardından telefon sohbetleri başladı. İki taraf da artık daha emindi. Böylelikle yılların özlemi biraz olsun dinmişti.

HEDİYESİNİ ALDI

Baba kız hafta sonu buluşmaya karar verdi. Aygün, cumartesi akşamı iş çıkışı Kocaeli'ne gidecek, Kullar Mahmut Paşa Mahallesi üzerindeki bir kafeteryada kızıyla buluşacak, 15 yıllık özlem böylece son bulacaktı. Ahmet Aygün, kızına hediye cep telefonu alarak tam da planladıkları gibi akşam saatlerinde kendisine ait otomobille yola çıktı.

KALBİ DAYANAMADI

Ancak buluşma yerine sadece metreler kala yaşadığı heyecana kalbi dayanamadı. Direksiyon başında kalp krizi geçirdi. Kontrolden çıkan otomobil, başka bir otomobile çarpıp durdu. Hafif sıyrıkları olan Aygün'e olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Ardından ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Ahmet Aygün, kalp krizi geçirdi. Bir türlü kurtarılamadı. Kafeteryada babasına kavuşmayı bekleyen Yeliz'e ise acı haber tez ulaştı. Hemen hastaneye koşan genç kıza burada babasından kalan eşyalar teslim edildi.