İlginç kaza, saat 09.00 sıralarında Sultanbeyli TEM otoyolu İstanbul istikametinde meydana geldi. Kurtköy’deki bir adrese hafriyat bıraktıktan sonra dönüşe geçen Erkan Bakır’ın kullandığı 41 D 2569 plakalı kamyonun seyir halindeyken damperi açılarak havalandı. Durumu fark edemeyen Bakır, yoluna devam edince büyük bir hızla yol üzerindeki yayaların kullandığı üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle hidroliğinden sıyrılan kamyonun kasası asılı kaldı. Çarpma sırasında çıkan gürültüyle durumu anlayan sürücü, yaklaşık 200 metre uzaklıkta durabildi. Yayaların yoğun olarak kullandığı üst geçitte hasar meydana geldi.

Kaza sırasında yolun boş olması ve kamyonun arkasından gelen araç olmaması olası faciayı önledi. Kaza sonrası olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik amacıyla yolun 2 şeridini trafiğe kapattı. Karayolları ekipleri de üst geçitten yola düşen beton parçalarını temizleyerek itfaiye ekiplerine haber verdi.

Bir süre sonra gelen kurtarma ekipleri, itfaiye aracına halatla bağladıkları kamyon kasasını çekerek yola düşürdü. Kasa, kontrollü olarak emniyet şeridine alındı. Kamyonu büyük hasar gören Erkan Bakır, "Kurtköy’e mal bırakmıştım. Seyir halindeyken açılmış. Her halde arıza yapmış olabilir. Büyük bir gürültü duyunca anladım. Üst geçitte hasar oluştu. Yolun boş olması büyük bir şans. Kimseye bir şey olmadı." şeklinde konuştu. Bu arada, sabah saatlerinde iş yerlerine giderken ilginç kazayı gören vatandaşlar da cep telefonlarıyla görüntü ve fotoğraf çekti. Bazı vatandaşlar da, kazanın ucuz atlatıldığını, üst geçidin yıkılması halinde facia yaşanabileceğini söyledi.