Geçtiğimiz günlerde Bursa Setbaşı mağazası, Bursalılara 'merhaba' dedi. Açılışa, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe, vali yardımcıları, emniyet mensupları, Bursalı iş adamları katıldı.

İstanbul Bayrampaşa mağazası yeni dekor ve tasarımıyla tekrar faaliyet girirken, 77. mağaza ise Van Valisi Münir Karaloğlu’nun teşrifleriyle açıldı.

Çift Geyik Karaca Genel Müdürü Hüseyin Eğilmezgil, geçtiğimiz yıl 25 mağaza açtıklarını belirterek, "Sektör her yıl olduğu gibi normal seyrinde büyürken, Karaca olarak bu rakamların çok üzerinde yüzde 46 bir büyüme gerçekleştirdik. Bu büyüme rakamlarını tetikleyen en önemli unsurların başında Karaca markamızın yanında yeni bir line daha çıkartmamız ve bunun için gerekli adımları zamanında atmamız oldu. Sadece 4sezonluk bir geçmişi olan yeni line’mız TOSS’un bugün itibariyle satışlarımızın yüzde 40’ını oluşturduğunu görüyoruz. Bu da ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor. Tamamen gençlere ve kendini genç hissedenlere ayırdığımız TOSS markamızın her geçen gün güçlü kalabilmesi ve daha da güçlenebilmesi için organizasyon yapımızda genç ve dinamik kadrolara yer verdik" dedi.
Tarihi bir kararla butik örgütlenmeden butik store örgütlenmeye geçtiklerini kaydeden Eğilmezgil, "Bu da 500 metrekare mağazacılık anlayışını getirdi. Ülkemizde örneğine pek rastlanmayan yeni bir modeli de bu yeni mağazacılık anlayışı ile birlikte hayata geçirmeye başladık. Sürekli koleksiyonun yeni parçalarını sezon farkı gözetmeden aylık bazda mağazalara koymaya başladık. Altyapısı kuvvetli, güçlü deneyimleri olan takım arkadaşlarıyla birlikte bu yeni modeli uygulamaya başlarken, akademik çevrelerden gerekli eğitim ve destek almayı da ihmal etmedik.

Bu genç ve dinamik kadrolarla birlikte İtalyan tasarım ekibimizin önderliğinde gelişime açık vizyoner tasarımcılar yetiştirmeye başladık. Bu ekip sayesinde koleksiyonlarımızı sezonluk değil aylık olarak öngörerek aylık olarak koleksiyonun yeni parçalarını mağazalara indirdik. Bu durum müşterimizin her mağazaya uğrayışında vazgeçemeden satın alacağı yeni ürünleri görmesini sağladı" diye konuştu.
Bu yılın ilk çeyreği bitmeden 10 adet yeni mağaza açtıklarını belirten Eğilmezgil, sözlerini, "Bu yılın sonuna kadar 100 mağazaya ulaşma hedefimizi yeniliyoruz. Önemli olan bir diğer hususta bu yılın 2. yarısından sonra yurtdışı yatırımlarına ağırlık vermemiz olacaktır. 2013- 2014 Çift Geyik Karaca için gerek yurt içi gerek yurt dışı önemli atılımların yapılacağı yıllar olacak" diye tamamladı.