Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Başkent genelinde bir şebekenin çeşitli yöntemlerle evlerin kapılarını açarak içerde bulunanların silah zoruyla ellerini ayaklarını bağladıktan sonra gasp yapan bir çeteye yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda şebekenin kuaför veya evde çalışan hizmetçilere komisyon vererek büyük miktarda para olan evleri tespit ettikleri anlaşıldı. Şebekenin ayrıca kollarında çok sayıda bilezik olan ya da çok miktarda ziynet eşyası takılı olan kadınları evlerine kadar takip ederek gasp ettikleri de tespit edildi. Şebekenin bu yöntemlerle Ankara'da 3 gasp 3 hırsızlık olayı gerçekleştirdiği belirlendi.



Yapılan tespitlerin ardından Ankara, Adana, Mersin ve Balıkesir'de eşzamanlı bir operasyon düzenlenen 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda çetenin elebaşı 6 aylık hamile Gülçin A. (31) isimli kadın Balıkesir'de gözaltına alındı. Gülçin A.'nın kendi komşusunu bile çetesine soydurduğu anlaşıldı. Gasp mağduru komşunun olayın ardından yardım istemek için kapı komşusu olan çetenin elebaşı Gülçin A.'ya koştuğu öğrenildi.
Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 zanlıdan mahkemeye çıkarılan şebekeye yardım eden kuaförler Ali K. (50), Kadir B. (25) ile Gülçin A.'nın sevgilisi olduğu belirlenen Ferhat S. (21) ve Yener K. (34), İsmail S. (27) ve çetenin elebaşı Gülçin A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Zanlıların mağdurlar tarafından teşhis edildiği operasyonda zanlıların ev ve üstlerinde yapılan aramalarda müştekilere ait kimlikler, hırsızlık yapmak için kullanılan kapı göbeği, tornavida gibi malzemeler ve çalıntı bazı eşyalar ele geçirildi.