MALATYA

Otomobilin kanala uçması sonucunda 2 çocuğun akıntıya kapılarak kaybolduğu bildirildi.

Olay, Yazıhan ilçesinin Bereketli köyü Tomolar mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bir ailenin içinde bulunduğu otomobil, sulama kanalına uçtu. Kaza esnasında araçta bulunan anne ve babanın araçtan çıkabildiği ancak, araçta bulunan 2 çocuğun ise kanaldaki akıntıya kapılması nedeniyle kurtarılamadığı bildirildi.

Olayın ihbarı üzerine, jandarma, 112 acil sağlık ambulansları, itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Bölgeye giden ekipler, kanalın suyunu kestirerek, arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Bölgedeki arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

ADIYAMAN

Adıyaman’da motosikletin elektrik direğine çarpması sonucu 2 kişi öldü.

Edinilen bilgiye göre, Ferdi G. (16) idaresindeki 02 FY 162 plakalı motosiklet, Bahçecik Mahallesi Eski Mezarlık yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımdaki elektrik direğine çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Ferdi G. kafasına aldığı darbe sonucu hayatını kaybederken, yanında bulunan Orhan Vural (17) ise ağır yaralandı. Kazada ağır yaralanan Vural ile Ferdi G’nin cesedi, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Orhan Vural da kurtarılamazken, ölen gençlerin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ZONGULDAK

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde maden işçilerini taşıyan minibüs devrildi. Kazada 11 kişi yaralandı.

Kaza, Çaycuma'nın Nebioğlu beldesine bağlı Terzioğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu işçilerini taşıyan 67 VE 066 plakalı E.Ç. idaresindeki minibüs, virajı alamayarak devrildi. Kazada S.B., Y.Ü., Ç.A., O.M., E.Ç., F.G., S.K., E.E., F.K., S.D. ve İ.E. yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GAZİANTEP

Gaziantep’te 14 yaşındaki çocuk fren yerine gaza basınca otomobilin yayaların arasına dalması sonucu 2’si ağır 8 kişi yaralandı.

Kaza, Nur Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Fedai Mehmet Caddesi üzerinden Hz. Yuşa Camii istikametine gitmekte olan İ.H.B. (14) yönetimindeki otomobil, küçük sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki bir minibüse çarptı. Daha sonra fren yerine gaza basan İ.H.B., yol kenarındaki yayaların arasına daldı. Bir iş yerinin vitrinine giren otomobil büyük hasara neden olurken, kazada Halil İbrahim B., Naile B., Muhammet Ali B., Rabia N., Adalet Y., Duygu Y., Bilal A. ve Cuma Baki H. yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Adalet Y. ve Duygu Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Görgü tanıkları, sürücünün küçük yaşta olduğunu belirterek, “Birden hızlanan bir otomobil sesi duyduk. Daha sonra otomobil buradaki yayaların arasına daldı. 3 kişi otomobille vitrin arasında sıkışmıştı. Onları hastaneye götürdük” dedi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan iş yeri sahibi Abdulkadir Dağ ise, “İçeride çalışıyorduk ve birden bir araba sesi duyduk. Daha sonra vitrinden içeri girdi ve ne olduğunu anlayamadık. Ben çalışanlarımızın yaralandığını sandım ama yaralananlar buradan geçen yayalarmış” diye konuştu.

ORDU

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yolcu minibüsünün devrildiği kazada 15 kişi yaralandı.

Kaza, saat 13.00 sıralarında Fatsa-Kumru-Korgan karayolu Madendüzü mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fatsa’dan Kumru ilçesine yolcu taşımacılığı yapan Mehmet Liman’ın kullandığı 52 M 7749 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağına yuvarlandı. Kaza sonrası olay yerinde adeta can pazarı yaşanırken, Fatsa ve çevre ilçelerden çok sayıda 112 ambulansı bölgeye sevk edildi. Fatsa Belediyesi İtfaiye ekipleri, sağlık görevlileri ve vatandaşların yardımıyla araçtan çıkartılan yaralılar Mehmet Liman (52), Hanife Bir (32), Muhammed Çekme (26), Şenol Aydoğan (47), Ümit Ayhan (15), Yaşar Aylak (12), Bahar Danacı (30), Güldane Benzer (43), Kübra Aylak (17), Merve Tav (19), İsa Tav (29), Hasan Güvenli (60), Selahattin Yardibi (54), Murat Güvenli (51) ve Reyhan Aksu (37), ambulanslarla Fatsa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

OSMANİYE

Osmaniye’de virajı alamayan otomobilin 120 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, sabaha karşı Osmaniye-Zorkun Yaylası yolundaki Karacalar köyü Mercimektepe mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muhammet Çevik (25) yönetimindeki 80 GG 156 plakalı otomobil, Mercimektepe mevkisine geldiğinde virajı alamayarak yaklaşık 120 metrelik uçuruma yuvarlandı. Köylülerin jandarmaya yaptığı ihbar üzerine kaza yerine ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü ve otomobildeki yolculardan Caner Topal (20) olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan İbrahim Ethem Karakaş (19) ve Mehmet Can Göçmen (17) ise ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hurda haline gelen otomobil yediemin otopark ve kurtarma görevlilerinin 5 saatlik çalışması sonucu uçurumdan çıkarılırken, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KONYA

Konya’nın Ilgın ilçesi Argıthanı beldesi yakınlarında bir iş makinesi ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Konya-Afyonkarahisar karayolu Argıthanı beldesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karayolları'na ait Selçuk Y. (32) idaresindeki iş makinesi, Kemal Adıgüzel (68) idaresindeki 35 AE 1968 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Kemal Adıgüzel, eşi Nermin Adıgüzel ve Meltem Azap yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulansla Ilgın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Nermin Adıgüzel yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, durumu ağır olan Kemal Adıgüzel Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MALATYA

Malatya’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 7 kişi yaralandı.

İlk kaza, havaalanı yolu Özal Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 44 ET 441 plakalı otomobil ile 35 P 9787 plakalı otomobilin çarpışması sonucu Zeynep D. (78), Mehmet Aygün D. (19), Hatice D. (44) ve Doğan D. (46) yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Diğer kaza ise Arapgir ilçesinde meydana geldi. Sağlıuşağı'ndaki trafik kazasında isimleri öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı. Yaralılar, Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Her iki kazada yaralananların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GAZİANTEP

Gaziantep’te, bisikletle kaldırımda giderken yola çıkan çocuk, minibüsün altına girerek öldü.

Edinilen bilgiye göre, kaza, sabahın erken saatlerinde Suyabatmaz Mahallesi Şehitler Caddesi üzerinde meydana geldi. Bisikletiyle kaldırımda giden Doğukan Olgun (10), bir anda kaldırımdan inerek yola çıktı ve bu sırada Elmacı Pazarı istikametine giden Taner Ö. yönetimindeki 27 M 0287 plakalı minibüsün altında kaldı. Minibüste bulunan yolcular aşağı inerek yaralanan çocuğun yardımına koştu. Bu sırada çevre sakinleri durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Doğukan’ın öldüğünü tespit edince, polis olay yerini güvenlik çemberine aldı. Burada yapılan incelemelerin ardından cenaze, otopsi için Gaziantep Adli Tıp morguna kaldırıldı. Bir işyerinin güvenlik kamerasının kazayı kaydettiği tespit edildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.