Suriye'de yaşanan olaylar üzerine Gazetecilik görevlerini yapmak için Suriye'ye giden ve o günden bu yana kendilerinden haber alınamayan Adem Özköse ve Hamit Coşkun'la ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İHH yöneticilerinden oluşan bir heyetin Suriye istihbaratının elinde olduğu düşünülen gazetecileri almak için Suriye'ye gittiği, Şam'da gazetecilerin serbest bırakılması için de temaslarda bulunduğu öğrenildi.

ADEM VE HAMİT'İN DURUMU İYİ

İHH yöneticilerinin Adem Özköse ve Hamit Coşkun için Şam'da pazarlıklarda bulunduğu, ayrıca Hamit ve Adem'in de durumunun iyi olduğunu öğrendiği bilgisine ulaşıldı. Bülent Yıldırım ayrıca Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un ailelerini arayarak kayıp gazetecilerin Şam'da olduğunu ve sağlık durumlarının da iyi olduğu bilgisini verdi. İHH adına girişimlerde bulunan heyetin ayrıca Hamit Coşkun'u ağabeyi Yahya Coşkun'la telefonda görüştürdüğü de öğrenildi.

Sosyal Medya'da da Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakıldığı haberleri dolaşırken, teyit edilen bilgiye göre pazarlıkların devam ettiği, gazetecilerin henüz serbest bırakılmadığı fakat pazarlıkların sürdüğü öğrenildi.