Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KCK operasyonları nedeniyle hükümeti eleştirenlere bir de Ulusa Sesleniş konuşmasında yanıt vererek, "Terör örgütü ve onunla ilişkili yapılanmaların, devlete paralel örgütlenme içinde, bölge insanına zulmetmesine, bölge insanından haraç toplamasına, baskı kurmasına, adeta faşizm uygulamasına asla ve asla göz yummayız" dedi.

Erdoğan'ın mesajları şöyle:

MASUM SİVİL ÖRGÜTLENME DEĞİL

Hükümet olarak biz sadece kolluk kuvvetlerimizle sürecin içindeyiz. KCK operasyonlarından dolayı hükümetin hedef alınması, hükümete yönelik kampanya başlatılması son derece haksız ve yersizdir. Ayrıca, KCK örgütlenmesini, masum bir sivil örgütlenme olarak gösterenler de büyük bir yanılgının içinde olduklarını artık görüyorlar. Tutuklanan hiçbir belediye başkanı, belediye hizmetlerine ya da siyasi faaliyetlerine bakılarak tutuklanmamıştır.

BÜYÜK HAKSIZLIK

Eğer bu gözaltılar ve tutuklular içinde, masumlar varsa, onlar zaten yargı tarafından ayrılacak ve elbette serbest bırakılacaklardır. Ama tüm bir operasyonu, tüm örgütlenmeyi masum göstermek, bu operasyonlar üzerinden, hükümeti, demokratikleşmeyi tartışma konusu yapmak, hükümete de yargıya da yapılmış büyük bir haksızlıktır.

MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ

Özellikle, terör örgütü ve onunla ilişkili yapılanmaların, devlete paralel örgütlenme içinde, bölge insanına zulmetmesine, bölge insanından haraç toplamasına, baskı kurmasına, adeta faşizm uygulamasına asla ve asla göz yummayız. KCK operasyonlarını, siyasetçilerin tutuklanması, ifade özgürlüğünün sınırlandırması olarak değerlendirenler, lütfen ortaya çıkan delillere, belgelere, fotoğraflara, ortaya çıkan gerçeklere bir kez daha baksınlar.

BEŞŞAR ESAD'A OSMANLI YANITI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de birileri Osmanlı hayali kuruyor" diyen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a, "Sesimizi yükseltmemizin yegane nedeni akan kandır, gözyaşıdır. Yüzyıllar boyunca beraber yaşamış, birbirini kardeş bilmiş bu tür halkların, zulüm ve baskı altında inlemesine asla göz yummayız" diye seslendi.

Almanya ziyaretine de değinen Erdoğan, Alman yönetimine ırkçılık uyarısında bulundu. Erdoğan, "Irkçılıktan her defasında büyük zararlar görmüş olan Avrupa'nın 2000'li yıllarda hâlâ ayrımcılık üretmesi, göçmenlere karşı ırkçı tavırlar sergilemesi, onları hor görmesi asla kabul edilemez. Bizler, her türlü ırkçılığı, ayrımcılığı, İslamofobia'yı açık bir dille reddediyoruz" dedi.

BEDELLİ MECBURİ HALE GELMİŞTİ

Erdoğan, bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili da "Esasen, bu ay içinde yaptığımız düzenleme, uzun zamandır bizim hükümetimizin gündemindeydi. Keza, bedelli askerlik bugün için hükümetimizin temennisi olmaktan ziyade, Türkiye'nin mevcut şartları gözetildiğinde bir mecburiyet haline gelmiştir." diye konuştu.