Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve ihtiyaç sahibi ailelerin 0-5 yaş arası çocukları için her eve haftada 2 litre süt dağıtılmasını öngören “Süt Kuzusu Projesi” kapsamında Tire Süt Kooperatifi ile yapılan protokol imza törenine katıldı.

Tire ilçesine bağlı Gökçen beldesi meydanında düzenlenen protokol imza töreninde, besicilere ve vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte başladığı “Okul Sütü Projesi” ile okullarda öğrencilere süt dağıtımı yaptığını, bunu şimdi 0-5 yaş arası çocuklara süt dağıtarak devam ettireceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, bu sütün Tireli, Ödemişli besicilerden temin edileceğini, dolayısıyla projeden herkesin karlı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bizim belediye başkanlarımız fidanı fidan üreticisinden alır. Onların belediye başkanları fidanı giderler İtalya'dan alırlar. Bizim belediye başkanlarımız çiçeği üreticiden alır, onlar yine yurt dışından getirirler. Bu ülkenin toprağı var, insanı var, her şeyi var. Neden dışarıdan alıyoruz? Bu bereketli topraklarda her şey yetişir. Samanı da yurt dışından getiriyoruz, hadi hayırlı olsun. Kurbanlık koyunun, kırmızı etin yurt dışından geldiğini duydunuz, en nihayet saman da yurt dışından geliyor. Eğer bir siyasi iktidar, samanı da yurt dışından getiriyorsa her vatandaşın şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım; 'ne oldu bu ülkeye de saman dışarıdan geliyor' diye. Eğer bu ülke samana muhtaç hale gelmişse ülkeyi bu konuma getiren siyasi iktidarı değiştirmemiz lazım.”

“Halka hizmetin karşılığı 52 müfettiş”

CHP'li belediye başkanlarının işbaşında olduğu İzmir, Antalya ve Eskişehir'de yerel yönetimlerin halka hizmet önceliğiyle çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bunun karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde açık aramak için 52 müfettiş görevlendirildi” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, görevlendirilen müfettişlerle sürekli Aziz Kocaoğlu'nun bir açığının bulunmaya çalışıldığını iddia ederek, “Hep söylüyorum, yine söylüyorum. 52 değil 522 müfettiş görevlendirmezseniz namertsiniz. Bizim belediye başkanlarımız kurban, zekat, fitre parası, kul hakkı yemezler, onlar vatandaşa hizmet ederler. Kul hakkı yiyenler, fitre, zekat parası yiyenler meydandadır. Deniz Feneri'ni unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Halktan destek istedi

Konya'dan küçük topraklara sahip Hollanda'nın 80 milyar dolar tarım ürünü ihracatı yaparken, Türkiye'nin 12 milyar dolar tutarında ihracat gerçekleştirebildiğini, şeker pancarı, tütün, pamuk gibi ürünlerin ekiminin dışarıdan gelen emirlerle yasaklandığını ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni bir süreci başlatıyoruz, geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz, benim başımın üstünde yeriniz var. Şimdi barış mı, huzur mu istiyoruz. Yeni şehitler gelmesin, tüm komşularımızla barış içinde yaşamak mı istiyoruz. O zaman, onurlu, barışı içine sindirmiş, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir ülke için adres CHP'dir. Türkiye'yi pazarlayanlara değil yüceltenlere gelin.”
Kılıçdaroğlu, konuşmasında 29 Ekim'de Ankara Ulus'ta yaşanan olaylara da değinerek, “Kendi ülkesinin bayrağını taşıyarak bayramını kutlamak isteyen insana yasak getiren zihniyetin Türkiye'nin çıkarlarına hizmet etmediğini” söyledi.

Proje 46 bin aileye ulaşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da 2008 yılında başlattıkları “Okul Sütü Projesi” ile dar gelirli ailelerin yaşadıkları bölgelerdeki okullara süt dağıtarak, eğitim çağındaki çocukların süte ulaşmasını sağladıklarını belirtti.

Projeyi, benzer şekilde hükümetin ülke genelinde çalışma başlatması üzerine sonlandırdıklarını ve uygulamayı bu kez dar gelirli ailelerin 0-5 yaş arası çocuklarına yönelik değiştirme kararı aldıklarını ifade eden Kocaoğlu, her eve haftada 2 litre süt dağıtımının yapılacağı projeye ilk etapta 46 bin aileyle başladıklarını, bu rakamın 50-55 bin civarına çıkmasını öngördüklerini kaydetti.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ise projeyle besiciye sağlanan destek nedeniyle teşekkür etti.

Törende, Tireli besiciler tarafından Kılıçdaroğlu'na buzağı hediye edildi.

Öte yandan, protokol imza töreni öncesi Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i makamında ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gökçen beldesine bağlı Işıklı köyünde de köy kahvesine konuk olarak, burada yöresel ürünlerden tattı.