Gıda Mühendisliği Fakültesi tarafından açılan Tahıl Ürünleri İşletme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı'nda eğitim gören öğrenciler, üniversitenin günlük ekmek ihtiyacını yapıyor.

Laboratuvar'ın tanıtımı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Laboratuvar Koordinatörü Seçil Türksoy, tarafından ekmek üretim biriminin tanıtımı yapıldı. Burada konuşan Türksoy, yapılan çalışmalar neticesinde, hem daha sağlıklı beslenmek hem de öğrencilerin öğrenimini sağlamak amacı ile birimin kurulduğunu söyledi.

Türksoy, ''Bu durumda hem öğrencilerimizin öğrenme becerilerini arttırdık, hem de üniversitenin ekmek ihtiyacının tamamını bura sayesinde karşıladık. Günlük 10 bin ekmek üretim kapasitesine sahip laboratuvarda 3 bin ekmek üretiliyor. Birim bünyesinde üretilen beyaz ve tam buğday unlu olmak üzere 2 çeşit ekmek üretimi yapılmaktadır. Laboratuvarımız tüm teknik özelliklerin en üst sınıfına sahiptir. Üretilen ekmeklerimiz el değmeden paketlenerek üniversite yemekhanelerinde tüketime sunuluyor. '' diye konuştu.

Rektör Alkan da birimin başarılı olduğunu ifade ederek dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediklerini, ses getiren farklı gelişmelerinde kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti. Öğrencilerin öğreniminin yanı sıra üretkenliğinde arttığına değinen Alkan, teknolojik tüm yeniliklere sahip üniversitenin tüm ekmek ihtiyacını karşıladığını dile getirdi.