CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Balyoz Planı'' davasında verilen karara ilişkin, ''Silivri yargılamaları artık tarihe mal olan yargılamalardır. Orada adalet beklemek söz konusu değil, mahkemeler siyasal mahkemelerdir, özel mahkemelerdir, özel görevli mahkemelerdir, siyasi otoritenin emrinde olan mahkemelerdir. Oralarda adalet olmaz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Balyoz Davası'nda 21 ay sonra karar çıktı, o kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Silivri yargılamaları artık tarihe mal olan yargılamalardır. Orada adalet beklemek söz konusu değil, mahkemeler siyasal mahkemelerdir, özel mahkemelerdir. Özel görevli mahkemelerdir. Siyasi otoritenin emrinde olan mahkemelerdir. Oralarda adalet olmaz. Delillerin değerlendirilmediği, bilirkişi raporlarının gözardı edildiği yargılama sürecinde adalet beklemek doğru değildir. Onlar siyasi mahkemelerdir, dolayısıyla kararlarının da siyasi olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Adaletin olmadığı yerde, siz hukukun üstünlüğünden söz edemezsiniz. Dolayısıyla Silivri yargılamaları, adaletin dağıtıldığı, kamu vicdanının tatmin olduğu mahkemeler değildir. Vicdanın, siyasi otoritenin eline verildiği mahkemelerdir, o mahkemeler, dolayısıyla buralarda adalet söz konusu değildir.''

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda 4 4 4 olarak bilinen kanunun iptali istemiyle açılan davanın reddiyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, 4 4 4 ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını görmeleri gerektiğini, o kararı görmeden yorum yapmanın doğru olmadığını düşündüğünü ifade etti.

Kılıçdaroğlu, bölgede bulunduğu süre içerisinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceğini, fırsat bulursa da halkla beraber olmaya özen göstereceğini dile getirdi. Bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, programlarında çadır kent ziyaretlerinin görünmediğini kaydetti.