Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’da ziyaretlerde bulundu. Arınç, Sönmez Medya Grubu'nu ziyaret etti. Medya S Genel Müdürü Burak Özgün ve yöneticiler tarafından karşılanan Arınç, yerel seçimi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimlerin 2014 Mart'ta olması gerektiğine işaret eden Arınç, “Yerel seçimler erkene alınabilecekse anayasa değişikliği yapılması lazım. Milletvekilleri seçimlerinden farklı anayasa değişikliği yapmak gerekiyor. Biz 'muhalefet isterse olabilir' demiştik. MHP olabileceğini söyledi.

Ekim ayında Meclis açılırsa olabilir. Bir tek şartı 67. madde. Anayasanın 67. maddesinin son fıkrasına göre 'seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerinden uygulanmaz'. Dolayısıyla değişikliğin seçimden bir yıldan önce yapılması lazım. Ek maddeyle onu da hallettik diyelim. Yerel seçimler Ekim 2013'te yapılacaksa, Ekim 2012'de değişikliğin çıkması lazım. Kasımda yapılacaksa ekimde çıkması lazım. Arada bir yıldan fazla zaman olması lazım. Ekim ayında MHP 'olabilir' derse sanıyorum anayasa değişikliği olacak. Olduğu taktirde 2013 Kasım gibi görüyorum, tek şartım eğer değişiklik olursa. Siyasette kimin ne yapacağı son zamanlarda belli olmuyor. MHP’de de ‘evet’ derse o zaman 367'yi buluyoruz. Nereden baksanız 15 ayımız var" diye konuştu.

“KEŞKE HERKES KURTULMUŞ GİBİ OLSA DA KILIÇDAROĞLU GİBİ OLMASA"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'ı öven Arınç, "Numan Bey çok güzel bir insan. Tayyip Bey daha önce de kendisine teklif götürmüştü; fakat o merhum Erbakan ile birlikte siyaset yapmayı uygun görmüştü. Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu’dan bahsediliyor. Değerli insanlarla siyaseti güçlendirmek lazım. Bütün arkadaşlarım Numan Bey'in partimize katılması konusunda olumlu görüşe sahip. Son seçimlerde aldıkları sonuç ortada. AK Parti’ye belki bu anlamda katkısı olmaz, ama siyasette bazı insanların var olması gerekiyor. Bunlardan biri de Numan Bey'dir. Kurduğu partiyle bizi eleştirmiş olabilir, siyasetin doğasında var. Biz de iktidar partisiyiz. Keşke herkes Numan Bey gibi olsa da Kılıçdaroğlu gibi olmasa. Adam bir şeyi 'eleştiriyorum' derken ağzından zehir akıtıyor. 'Bilmem neresiyle güldüler' diyor. 'Anasının a'sı diyor. Bu kadar terbiyesizlik olur mu? Bu kadar saygısızlık olur mu? Ama söylüyor ana muhalefet lideri, ağzını açarken on defa düşünecek, seviyeyi koruyacak. Sen devlet protokolünde 4. sıradasın. Üslubun iyi olacak, elbette sonuna kadar eleştireceksin. Siyasette olmazsa olmaz bir partinin genel başkanısın sen. Edep dışı konuşmamak lazım. O öyle söyleyince bizimkiler de altta kalmıyor" dedi.

“BEN ADAYIM DEMEK YETERLİ DEĞİL”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin adaylığını değerlendiren Arınç, “Ben Sayın Altepe’nin de, Topbaş’ın da açıklamalarını olağan buluyorum. Halen belediye başkanıysa, bir insan kendini başarılı buluyorsa, hizmetleri de devam ettirmeyi de amaçlıyorsa, ben tekrar aday olurum diye söyler. Burada tartışılacak tek şey bu açıklama erken mi oldu geç mi oldu? Bunu konuşacak noktada değiliz. Ben Altepe’nin açıklamasını mevcut belediye başkanının yeni dönem için arzusu olarak görüyorum. Bir şey aramam. Bir cümle daha ilave etmeleri lazım bu arkadaşlarımızın. Bu arkadaşlarımız 'ben yeni dönem için adaylığı düşünüyorum. Ancak partim kabul ederse ve karar verirse' diye bir cümle kurması lazım. Çünkü il kongresinde de yaptığımızı biliyorsunuz. Bir insanın ben adayım demesi adaylık için yeterli değil. Başka aday adayları olabilir. Genel merkezimiz, il teşkilatımız ve milletvekillerimiz, çalışma yaparlar. Bu çalışmalar istişare ve anketlerle olur.

Genel merkezimiz de sonunda adayını açıklar. Yani Altepe bunu mutlaka kast etmiştir. Sistemimizin nasıl çalıştığını değerli arkadaşımızın bilmesi lazım. İlgi çeken, olağanüstü, kötüye yorumlanacak açıklama olarak görmüyorum. Genel merkezimiz mevcut şartları dikkate alarak görev kaydırmaları yapabilir. İl ve ilçeler arasında değişiklik yapabilir. Bunu söylememiz için daha 15 ayımız var. Partim uygun görürse olur” diye konuştu.

AK Parti’nin adını AKP diye kullananları eleştiren Arınç, "Adama adıyla hitap etmek gerekir. Tüzüğümüzde kısaltılmış ismimiz AK Parti. Buna rağmen ısrarla AKP diyen bir grup var. AKP kadar başına yumurta düşsün demek lazım" dedi.