Fatih Görkem kısa süre önce katıldığı 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında: Sokaklarda yaşadığını, ve bir kitapçıda çalıştığını anlattı. Yarışmadaki tavırları ve ilginç hayat hikayesiyle, 8 Oscar ödüllü "Slumdog Millionaire" filmindeki Jamal Malik'i hatırlatan Görkem bir anda medyanın ilgi odağı oldu ve günlerce hakkında haberler yapıldı. Ancak Fatih Görkem hakkında ortaya atılan şok bir iddia büyük tartışma yaratacak türden... Bir ekşisözlük yazarının iddiasına göre: Görkem, profesyönel bir oyuncu ve birçok dizide rol aldı.
Yazar iddiasına kanıt olarak da Fatih Görkem'in Facebook sayfasını gösteriyor. Görkem'in profilinde Şahika Tekand Studio'da eğitim gördüğü ve Yalan Dünya dizisinde oynadığı yazılı. Eğer bu iddia doğruysa Görkem, televizyon izleyicisini kandırmış hatta Ti'ye almış.
Akıllara gelen diğer bir olasılıksa yarışmanın yapımcılarının bundan haberdar olması. Eğer böyle bir olasılık doğruysa son dönemde birçok yarışma için ortaya atılan "Yarışmacılar cast", "Her şey kurmaca" iddiaları doğru çıkmış oluyor.