İzmir'de kaybettiği kimliği kullanılarak adına 17 şirket kurulan ayakkabı boyacısı, 18 milyon liralık borcu olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı.

Yetkililerden yardım isteyen Tahsin Bardak, "Üç bardak su içiyorum karnım doyuyor, ama yetkililer bu borçtan beni aklasınlar" dedi.

Eşini kanserden, çocuklarını da trafik kazasında kaybeden 52 yaşındaki Tahsin Bardak'ın hayatı nüfus kağıdını kaybetmesiyle iyice karardı. 2003 yılında İzmir'in Seferihisar ilçesinde çobanlık yaptığı sırada nüfus kağıdını kaybeden Bardak'ın adına 17 şirket kuruldu. Geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan Bardak, üzerine oynanan oyunu da ekiplerin kendisini karakola götürmesi ile öğrendi. Üzerine demir-çelik, denizcilik ve turizm gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin kurulduğunu, naylon faturaların kesildiğini, bankalardan kredi çekildiğini ve söz konusu şirketlerde kendisinin genel müdür sıfatı bulunduğunu belirten Bardak, görünürde bugün İzmir Valisi'nden bile zengin olduğunu ancak karnını üç bardak su ile doyurabildiğini söyledi. Savcılık tarafından çıkartılan arama kararı ile her gününün kabusa dönüştüğünü ifade eden Bardak, söz konusu dolandırıcılıktan aklanmak istediğini ve üzerinde bulunan borç yığınından kurtulmak istediğini söyledi. Bardak, "Nüfus kağıdımı kaybettiğim için sahtekarlık yöntemi ile adıma bankalardan kredi çekilmiş, naylon fatura kesilmiş ve şahsıma ait 17 şirket kurulmuş. Bunların hepsini de kaymakamlıktan yardım parası aldığım vakit öğreniyorum. Sonra da polisler geldi, beni savcılıktan çağırdıklarını ve borcumun olduğunu söylediler. Daha sonra maliyeden toplam 750 TL borcum olduğunu söylediler. Sonra da yaklaşık 18 milyon tutarında borcumun olduğunu açıkladılar. Şu anda ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Günlük 10 TL kazanıyorum. Bodrum katında yaşıyorum. Daha evvelden pazarlarda yatıp kalkıyordum" dedi.

"TEK İSTEĞİM BANA AİT OLMAYAN BORÇLARIN SİLİNMESİ"

Yetkililerden sadece kendisine ait olmayan dolandırıcılıktan aklanmak için yardım istediğini belirten Bardak, "Eşimi kanserden kaybettim. Çocuklarım da trafik kazasında hayatını kaybettiler. Ben nasıl ödeyeceğim bu borcu. 1TL'ye ayakkabı boyacılığı yaparken nasıl ödeyeceğim. Allah'a şükür sağlığım, sıhhattim yerinde. Ben yine çalışır kazanırım. Ancak yeter ki bu borçtan kurtulayım. Akşam yatıyorum sabah uyanınca 'acaba bugün nerden gelip beni götürecekler?' diye merak ediyorum. Şu anda savcılıktan arama kararım var. Bayramda beni yaka paça götürdüler. Masa başı iş yapmayı bırakıp, vatandaş ne halde diye dolaşsınlar. Kim benim sesimi duyar acaba? Karnımı doyuramıyorum. Üç bardak su içiyorum karnımı doyuruyorum. Allah bereket versin" diye konuştu.