Edinilen bilgilere göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü ile özel bir öğrenci yurdu arasındaki boş bir arazide, kimliği ve cinsiyeti henüz tespit edilemeyen bir bebek cesedi bulundu.

Öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin iddialarına göre, yurt güvenlik görevlileri tarafından bulunan cesedin, köpekler tarafından vücudunun çeşitli yerlerinin parçalandığı kaydedildi. Köpeklerin bebeğin koluna ait parçaları yurdun önüne getirdiği ve daha sonra da güvenlik görevlisinin cesedi görerek polise ihbar ettiğini söyleyen öğrenciler, daha sonra kampüse gelen ekiplerin olay yerinde detaylı bir inceleme yaptıklarını söyledi. Polis ekiplerinin yaptıkları incelemelerin ardından cenaze aracı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürülen ve yaklaşık bir haftalık olduğu tahmin edilen bebeğe, burada otopsi yapılacağı belirtildi.

Öte yandan, bebeğin cinsiyetiyle ilgili herhangi bir bilgi alınmazken, gayri resmi kaynaklardan alınan bilgilerde, bebeğin cesedinin köpekler tarafından parçalanması ile cinsiyet tespitinin şu anda yapılamadığı öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.