Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda havalandırma boşluğuna atılan sigara izmaritinden çıkan küçük çaplı yangın, paniğe sebep oldu. Panik sebebiyle dumandan etkilenen ve sinir krizi geçiren 9 kız öğrenci Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Sümer Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Gürsoy Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam saat 21.10 sıralarında yangın çıktı. Çıkan yangında sınava hazırlanan ve odasında dinlenen öğrenciler binadaki bağırma seslerinden duyarak yurttan dışarıya çıktılar. Yurtta kalan öğrenciler hızla binadan tahliye edilirken, olay yerine iki itfaiye aracı ve iki 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Yangın, yurt görevlilerin müdahalesiyle söndürülürken, polis ve itfaiye ekipleri, tutanak tutuktan sonra olay mahallinden ayrıldı. Ufak çaplı yangın nedeniyle 112 Acil Servis Ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından dumandan etkilenen ve sinir krizi geçiren Rabia Karagöz (18), Ayça Uzun (20), Şükriye Kömür (19), Nafia İrem Mısırcı (20), Gülen Güneş (21), Esra Tetik (18), Cennet Sevgen, Ezgi Öncü ve Hanife Hilal Efe isimli öğrenciler hastaneye sevk edildi. Bazı öğrencilerin ise yurdun altında bulunan market sahibi tarafından hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Çıkan yangın sonrası olay yerine AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ve yurt sahipleri de geldi. Milletvekili Kılınç yangın hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilerin odalarına alınmasıyla olay yerinden ayrıldı. Diğer yandan pijamalarıyla sokakta kalan 80 kız öğrenciden bazıları yurttaki odalarına çıkarken bazı öğrenciler ise ilçede bulunan arkadaşlarının yanına misafir olmayı tercih etti.

Yangının sorumsuz bir öğrenci yüzünden çıktığını ifade eden Gürsoy Kız Öğrenci Yurdu yetkilisi Can Gürsoy, “Tahminlerimize göre sorumsuz bir öğrencimizin çatı katında bulunan terastan hava boşluğuna izmarit atması sonucu kağıtlar tutuşmuş. Yurt çalışanlarımız tarafından söndürüldü fakat dumanlar çıktığı için tedbir amacıyla bina boşaltıldı. İtfaiye ekiplerimiz geldi. Öğrencilerimiz telaşlanmış, maddi zarar bile yok. Sanırım heyecanlanan ve panik yaşayan öğrencilerimiz hafif rahatsız olmuş. Doktor ile de görüştük sorunlar yokmuş. İtfaiye ekiplerimiz de sigara izmaritinden çıktığını açıkladı. 9 yıldır bu işi yapıyoruz ve geceli gündüzlü her zaman yangına hazırlıklıyız. Zaten itfaiyeden önce personelimiz yangın söndürme tüpüyle müdahale ederek yangını söndürmüş” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, öğrenciler hastanede yapılan müdahalelerin ardından sevk edildi. İfadeleri alınmak için emniyete giden bazı öğrencilerin de yangın nedeniyle yurt yetkililerinden şikayetçi olduğu öğrenildi.