Edinilen bilgilere göre, çeltik hasat sezonu nedeniyle bölgeye giden bir biçerdöver operatörü, işlerini tamamladıktan sonra serinlemek amacıyla Kızılırmak Nehri'ne geldi. Dodurga-Çorum karayolu üzerinde bulunan Berk Köprüsü yanından nehre giren Erdoğan Karaman adlı biçerdöver operatörü, suyun kenarında bir cisim fark etti. Fark ettiği cismin ilk anda balık olduğunu düşünen Karaman, dikkatli baktığında bunun bomba olduğunu görünce şaşkına döndü.

Bunun üzerine nehir kenarından ayrılan Karaman, jandarmayı arayarak bilgi verdi. Kısa sürede bölgeye gelen güvenlik güçleri, suya girerek incelemelerde bulundu. Bu arada, çevrede geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, yoldan geçen araçları tek tek durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

"OYUNCAK ZANNETTİM"
Bombayı bulan biçerdöver operatörü Erdoğan Karaman, "Önce cismin plastik oyuncak tarzı bir şey olduğunu zannettim. Biraz daha yaklaşıp baktığımda ise bombaya benzer bir cisim olduğunu gördüm, yaklaşarak incelemek istedim. Yanına varıp incelediğimde ise bunun şimdiye kadar askerliğimde dahi görmediğim füze şeklinde havandan farklı bir bomba olduğunu fark ettim. İyice inceledim her tarafından, ayağımla yerinden oynatmaya çalıştım. Bombanın içinin boşaltılmış ve sonradan boyanmış olduğunu, boyanın suyu gördükten sonra kabarma yaptığını anladım. İyice incelememin ardından zararsız bir şey olduğunu gördüm ve bunu arkadaşım Bekir Küçük ile paylaştım. Arkadaşımla karar verdik, 'bunu kimseye söylemeyelim' diye. Bugün sabah jandarma devriye gezerken, bunu jandarmaya haber vermemizin daha doğru olacağını düşünerek, konuyla ilgili jandarmayı bilgilendirdik" dedi.

Karaman'ın arkadaşı Bekir Küçük ise, önce arkadaşına inanmadığını belirterek, "Erdoğan, bana söylediğinde pek inanmadım, 'böyle saçma bir şey mi olur' diye söyledim. Dinlenme zamanımızda ırmak kıyısına balık tutmaya gittiğimde merak ettim, neymiş bu diye. Baktım füzeye benziyor ve Erdoğan'ın dediği gibi bir bomba. Biz oradayken jandarma devriye arabası yoldan geçiyordu, konuyla ilgili jandarmayı bilgilendirdik" ifadelerini kullandı.

BOMBANIN BÖLGEYE NEREDEN GELDİĞİ ARAŞTIRILIYOR
Köprünün etrafında güvenlik önlemi alınırken, bölgeye gelen kriminal ekipleri de patlamamış olan uçak bombasını inceledi. Güvenlik güçleri; bombanın menşei, bölgeye nasıl düştüğü veya nasıl geldiğini araştırıyor. Bombanın başka bir yerde ırmağa düştüğü, sürüklenerek bölgeye geldiği tahmin ediliyor. Bombanın bulunmasının ardından Dodurga Kaymakamı Bülent Güven de bölgeye gelerek bilgi aldı.
İncelenen bomba muhafaza altına alındı.