Ağrı’nın Eleşkirt İlçesine bağlı Aşağı Cihanbeyli Köyü muhtarı Salih Aytekin’in eşi Saniye Aytekin, 5 Ocak günü evinin önünde çamaşır toplarken ortadan kayboldu. ’Köye inen aç kurtlar yedi’ söylentisi çıkan Saniye Aytekin’i bulmak için Eleşkirt İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri ve yakınlarının arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. ’Dağ tepe’ demeden yapılan tüm aramalara karşın genç kadınla ilgili hiçbir ize rastlanamadı. ’Kurtlar parçalayıp yemiştir’ denilen Saniye Aytekin’in ailesi, taziyeleri bile kabul etmeye başladı.

TANINMAMAK İÇİN ERKEK ELBİSESİ GİYMİŞ

Köyde kullanılmayan tandırevleri ve samanlıklarda 4 gün saklanan Saniye Aytekin’ın, tanınmamak için de erkek elbisesi giydiği ortaya çıktı. 9 Ocak günü akşamı erkek kıyafeti ile yoğun kar yağışı altında Ağrı- Erzurum karayoluna çıkmak için yürüyen Saniye Aytekin, bir akrabası tarafından fark edildi. Bitkin bir halde bulunan kadın isteği üzerine aynı köyde bulunan babası Zakir Aytekin’in evine götürüldü. Köye gelen jandarma, Saniye Aytekin’i ilçeye götürerek ifadesini aldı.

AMCA ÇOCUĞU OLAN EŞİNİN DAYAĞINDAN BIKMIŞ

15 yıldır amca çocuğu olan eşinden şiddet gördüğünü söyleyen Saniye Aytekin ifadesinde, dayanacak gücünün kalmadığı için böyle bir girişimde bulunduğunu belirtti. Saniye Aytekin şunları anlattı: "Eşim sürekli beni dövüyordu. Yüzümde ’yara izi olmasın’ diye eline havlu sarıp vuruyordu. Üç aydır kaçmak için plan yapıyordum. Olay günü çamaşır toplarken çevreye biraz kan izi bıraktım ve kestiğim saçlarımı attım. Daha sonra kimselerin uğramadığı samanlık ve tandırlarda saklandım. Karayoluna çıkıp otostop yaparak İstanbul’da bulunan bir yakınımın yanına gidecektim. Ama köyden çıkarkan yoğun bir kar yağışı vardı. Bir akrabam rastladı. Önce beni tanımadı ve ’Bu tipide nereye gidiyorsun, ölürsün’ dedi. Cevap verince sesimden tanıdı. Beni köye babamın evine götürdü. Artık eşimle aynı evde yaşamak istemiyorum." İfadesi alınan Saniye Aytekin bir sığınma evine gönderilirken, eşi Salih Aytekin’le ilgili soruşturma başlatıldı.