Şehir hayatı içerisinde kullandığımız ürünlerin çok büyük bir kısmı başka ülke ya da şehirlerden geliyor. Gıda ürünlerinden, tekstil ürünlerine kadar geniş bir yelpazeye sahip olan bu ürünlerin nakliyatı ise oldukça özenli olmak zorunda. Bilhassa gıda ürünlerindeki bozulma riski göz önüne alındığı vakit bu durumun çok daha açık bir şekilde ortada olduğu bilinen bir gerçek.

Taşımacılık sektörü ise kendi içinde farklı kavramlar ile birlikte yapılan nakliyat düzenini adlandırıyor. Bu yöntemlerin başında ise kombine taşımacılık oldukça önemli bir yere sahip. Birçok şirketin kullandığı yöntem olan kombine taşımacılık basit anlamıyla iki parçalı sistem olarak tanımlanabilir. Denizyolu, karayolu ya da karayolu, demiryolu gibi farklı iki taşımacılık yöntemini birleştiren kombine taşımacılık maliyet konusunda oldukça büyük avantajlar sağlıyor. Bunun yanı sıra ürünlerin hızlı ulaşmasında da kombine taşımacılık yöntemleri oldukça iyi sonuçlar veriyor.

Kombine taşımacılığın avantajları ise yalnızca maliyet ve hız ile sınırlı kalmıyor. Dünya üzerindeki herhangi bir noktaya yapılacak taşımacılık işlemi içinde kombine taşımacılık yöntemi sıklıkla tercih ediliyor. Karayollarının ve demiryollarının tüm esnekliğinden faydalanan karma taşımacılık aynı zamanda denizyolu imkanlarını da beraberinde getirmesiyle de kıtalar arası taşımacılığı rahatlıkla yapmaya imkan tanıyor.

Nakliyat şirketleri için kombine taşımacılıktaki en önemli nokta ise halk arasında tır olarak bilinen çekiciler oluyor. Karayolu taşımacılığının bel kemiği olarak kabul edilen tırlar arkalarına bağlanan römorklar ile istenilen her ürünü rahat ve güvenli bir şekilde taşıyabiliyorlar. Şirketler ise çekici konusunda genellikle ikinci el çekici modellerine yöneliyorlar. Maliyet açısından daha fazla kâr sağlayan ikinci el çekiciler, karma taşımacılık konusundaki en önemli etmenlerden.

İkinci el çekici satışında ise Truck1 rakiplerinden sıyrılarak ön plana çıkıyor. Her taşımacılık yöntemine uygun çekici modellerini içinde barındıran lider araç satış sitesi, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik en doğru çözümleri bulmayı hedefliyor. Siz de ikinci el çekici alımı konusunda Truck1’i tercih edebilir ve nakliyat şirketinizi büyütmek için ilk adımları atabilirsiniz.