Suriyeli sığınmacıların marketlerde işlemlerin ağır yürüdüğü, kendilerine yeteri kadar su verilmediği, klima ve buzdolabı verilmediği iddiasıyla eylem yaparak, çevreye taş atan gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Bir süre sonra durulan olaylar, Suriyelilerin yeniden eylem yaparak taşkınlık çıkarması üzerine polis ve asker biber gazı kullanarak olayları bastırdı.


Kilis Valiliği tarafından sığınmacıların kişi başı kartlarına 20 TL yüklenmesinden sonra yüklenen paralar ile marketlere giden Suriyeli sığınmacılar, izdiham oluşturdu birbirleri ile kavga etmesi üzerine polis araya girerek grupları sakinleştirdi. Daha sonra Suriyeli sığınmacılar, marketlerde işlemlerin ağır yürüdüğü, kendilerine yeteri kadar su verilmediği, klima ve buzdolabı verilmediği iddiasıyla eylem yaptı. Polisin dağılın uyarısı üzerine polise taşla saldırarak araçlara ve idare binalara zarar vermesi üzerine polis ve jandarma biber gazı ile sığınmacıları müdahale etti.

Bazı sığınmacılar ile görevlilerden hafif şekilde yaralananlar olduğu öğrenilirken, biber gazından etkilenen çok sayıda kadın ve çocuk konteyner kent dışına çıkarıldı. Biber gazından etkilenen kadın ve çocuklar konteyner kentin dışarıya çıkarak zeytin bahçelerinin altında oturarak eylemlerin sona ermesini bekledi. İl Emniyet Müdürlüğü’nden çok sayıda polis ile İl Jandarma Komutanlığı’ndan askerin müdahale ettiği Suriyeli sığınmacıların eylemi güç kullanarak bastırıldı. Olaylarda 6’sı güvenlik kuvveti 1’i sağlıkçı 7 kişi yaralandı. Suriyeli sığınmacılardan da yaralananlar ve gazdan etkilenenler bulunduğu öğrenildi.