Konukoğlu, Bloomberg HT'de yayımlanan ''Sektör Meclisleri'' programına katılarak, tekstil sektörünün gelişimini ve yeni teşvik sistemini değerlendirdi.

TOBB Tekstil Sanayi Meclisi olarak pamuk borsaları, antidamping vergileri ve daha birçok alanda kararlar alınmasını sağladıklarını ifade eden Konukoğlu, bu konularda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun her zaman destekçileri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin tekstil başta olmak üzere bütün sektörlerde katma değeri düşük ürünlerin üretimden çıkması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin tekstil sektöründe çok önemli avantajları var. Kalite, moda, marka ve hızlı teslimatta çok iyi durumdayız. Artık teslimatlar mağaza bazında yapılmaya başlandı. Alıcı, 'şu renkte, şu ürünleri şu mağazaya, şunları ise öteki mağazaya teslim et' diye sipariş veriyor. Bu anlamda başarımız ve üstünlüğümüz tartışılmaz.''

Konukoğlu, tekstilin hammaddesinin pamuk olduğunu, Türkiye'nin eskiden pamuk ihraç ettiğini ancak günümüzde pamuk üretiminin ihtiyacı karşılamaktan çok uzak olduğunu savundu.

Konukoğlu, pamuk üretimine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

''Türkiye'nin pamuk politikası çok yanlış. Bundan dolayı da üretim geriledi. Bir zamanlar 1.2 milyon ton pamuk üreten Türkiye, şu anda 600-700 bin ton dolayında üretim gerçekleştirebiliyor. Hükümetin tarım politikası eskiye göre iyi ama daha yapılması gerekenler var. Bütçe olanakları kapsamında destekler veriliyor ama başka çareler de bulunmalı. Yeni politikalar saptanmalı, primlerle pamuk üreticisi desteklenmeli. Böylece en azından ihtiyaca yanıt verecek üretim sağlanmalı.

Tekstilde bazı ithalatlara antidamping vergisi uygulamasının başlatılması için verdiğimiz mücadele hükümet nezdinde de kabul gördü ve sonuçlar ortada. Antidamping vergileri sonrasında 135 bin kişiye istihdam sağlandı.''

Konukoğlu, yeni teşvik sistemine ilişkin de teşviklerin yatırım süresinin biraz daha uzun olması gerektiğini kaydetti.