Marmaris’te merkez üssü Karacasöğüt olan 4.6 büyüklüğündeki depremden önce 1.5 metre boyundaki bir köpek balığı Uzunyalı sahiline vurdu. Sahilde güneşlenen vatandaşlar köpek balığını kurtarmak için seferber oldu. Sabri Padak isimli şahıs, balığın çırpındığını görünce kuyruğundan tutarak açığa doğru itti. Yüzmesini sağlayıp yönünü bulmasına yardımcı oldu.

Vatandaşın yardımı ile yönünü bulan köpek balığı, denize doğru yüzerek gözden kayboldu. Köpek balığının kıyıya gelişinden 10 dakika sonra 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar, kıyıya vuran balığın depremin habercisi olduğunu söyledi. Olay sırasında sahilde güneşlenen Vaydin Mehmet Dupalov, balığı sahilde görünce çok şaşırdıklarını; ancak ardından balığın kurtulması için seferber olduklarını söyledi.

Dupalov, “Olaydan 10 dakika sonra deprem oldu. Bu balık bize depremi haber vermek için geldi.” dedi. Denizdeyken köpek balığını gören Onur Kurt, “Balık geldikten 10 dakika geçmeden 4.6 büyüklüğünde deprem oldu, balık bizi uyardı.” diye konuştu.

Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ahmet Nuri Tarkan, “Köpek balıklarının duyu hisleri çok kuvvetli. Depremi önceden hissedebildiklerini biliyoruz. Deniz dibinde 1 mili volt değişikliği kilometrelerce öteden fark edebildiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yer kabuğunun altındaki değişiklikleri önceden algılayabilmesi normaldir.” dedi.