Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İstasyon Mahallesi’ndeki Sokak Hayvanları Barınma Merkezi’ni gazetecilere tanıttı. Barınak hakkında bilgi veren Tanrıkulu, barınaktaki 80 köpek, 10 kediye 3 öğün yemek yapıldığını ve hastaneler ile yemekhanelerden kalan yemeklerinde verildiğini söyledi. Tanrıkulu şunları söyledi:

"Son 11 ay içerisinde 891 hayvan kısırlaştırdık. Bu çok önemli bir rakam. Bizim yapmamız gereken işlerden biri, sokakta dolaşan hayvanları kısırlaştırmak. Kısırlaştırarak bir süre sonra onların sayı olarak azalmasını sağlamak. 82 tane hayvanın tedavisini yapmışız. Hayvanları kısırlaştırdıktan sonra hemen sokağa salmıyoruz. En az 10 gün durduktan sonra salıyoruz. Ayrıca kedi ve kanatlı hayvanlarında tedavisini yaptık. Onlara iyi bakmamız lazım, çünkü dünyayı onlarla paylaşıyoruz. Bizim sokak hayvanları birimi Trakya ‘da tek.Her yıl barınağımızı geliştiriyoruz. Bu yoğunlukta Trakya’da başka yok. Mutfağımız var ve hayvanlar için yemekler yapılıyor."

Köylülerin bıraktığı sanılıyor

Bu sırada, karayolları ekipleri, TEM otoyolu kenarında köylüler tarafından bırakıldığı tahmin edilen 9 köpeği, yol kenarından toplayarak, ekip aracıyla barınma merkezine getirdi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, duyarlı davranışlarından dolayı karayolları çalışanlarına teşekkür etti. Ancak Tanrıkulu, yol kenarına bırakarak köpekleri ölüme terk edenlere de tepki gösterdi. Ardından köpeklere parazit ve uyuz aşıları yapılarak barınma merkezinin anne-yavru bölümüne alındı.