Köpeklerden dolayı sağlık görevlileri içeri girmekte gecikince 51 yaşındaki Mehmet Bent hayatını kaybetti. Fethiye Merkeze yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Büyük Samanlı Koyu'nda turizm sezonunda aşçılık, kış aylarında küçük bir barakada bekçilik yapan Mehmet Bent yıllardır devam eden astım krizine gece yarısı yakalanınca 112 acilden yardım istedi.

Saat 04.15 sıralarında 112 acil ambulansı istenen yere ulaştı. Eşinden ayrı olduğu öğrenilen iki çocuk babası Mehmet Bent için gelen ambulans mesire yerine girişte zincir bulunması ve iki köpeğin gelen ambulans ekibine saldırması yüzünden hastaya müdahale 5-10 dakika gecikti. Meks ve Babi isimli iki köpek 112 Acil Ambulans ekibinin araçtan inmesini engelledi. Bu arada köpeklerin saldırısının güçlükle durdurulmasının ardından barakaya giren sağlık ekipleri Mehmet Bent'in hayatını kaybettiğini gördü. Uzun süredir nefes darlığı çektiği öğrenilen Mehmet Bent'in barındığı barakada elektrik olmadığından akü ile ışık sağlandığı gözlendi. Bu koylarda elektrik bulunmadığından dolayı akü ile sağlanan elektrik ile ışık elde edilirken, cesedin üzerine aküden elde edilen ışığın vurduğu belirlendi.

Fethiye 112 Acil Sağlık ekibi durumu polise bildirdi. Polis ekipleri baraka ve ceset üzerinde inceleme ve araştırma yaptı. Mehmet Bent'in solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği doktor raporu ile de belirlendi.   Koyun yakınında bir karavanda yaşayan Ömer Tunç isimli bir vatandaş, Mehmet Bent'i tanıdığını belirterek "Bu koyda 6 yıldan bu yana aşçılık yapmaktaydı. Kışın bekçilik yapıyordu. Astım rahatsızlığı vardı. Nefes darlığı çekiyordu. Gece geç saatlerde rahatsızlanınca 112'den yardım istemiş. Ambulans geldiğinde köpekler sağlık görevlilerinin inmesine engel olmuş, köpekler kısa sürede engellendikten sonra sağlık görevlileri içeriye girdiklerinde maalesef hastanın hayatını kaybettiğini belirlediler" diye konuştu.    Fethiye Belediyesi cenaze otosu ile alınan cenaze Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.