İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kaynaklarına göre, bu yıl 6 ayda 5 bin 850 korsan taşımacılık yapan taksiciye 1950'şer TL para cezası kesildi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un 3 Haziran'da yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul'da 3 Haziran-30 Haziran arası 195 korsan taksi yolcusuna 215'er TL'lik cezai işlem uygulandı.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı (İTEO) Yahya Uğur, geçen yıl hükümete korsan taşımacılığın engellenmesiyle ilgili hazırladıkları yasa taslağını sunduklarını belirterek, ''30 yıllık bir sorundu bu, ihmallerle artık canavar haline geldiğini bunu engellemek için de arz yönünden ziyade talep yönünde de engel konulması, müeyyide oluşturulmasını önermiştik. Korsan taksi kullanan vatandaşa da ceza verilmesi önerisini yapmıştık'' dedi.
Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından bir ay sonra bir değerlendirme yaptığında yasanın çok yerinde ve doğru olduğunu anlatan Uğur, şöyle devam etti:
''Bu yasanın en güzel tarafı rakamlardaki değişiklik; 6 ayda yakalanan korsan taşımacı sayısı 6 binlerdeyken son günlerde bunun ciddi oranda düştüğünü gördük. Korsan taşımacılığın bir anda düşmesindeki neden de kullanan vatandaşa da ceza getirilmesi maddesidir. Artık İstanbullu korsan taksiyi kullanmak istemiyor, kullanmaktan kaçınıyor. Tabii bu bizi İTEO olarak memnun eden bir sonuç, ama aynı zamanda sorumluluk da yükleyen bir sonuç." (NSK)