Midyat'a 18 kilometre mesafede bulunan Çalpınar köyünde 14 öğretmen görev yapıyor. Bin 300 nüfuslu köyde yaklaşık 215 öğrenci bulunuyor, aralarında okul müdürünün de olduğu 3 öğretmenin kaçırılması köyde tepkiyle karşılandı. Köylüler öğretmenlerinin serbest bırakılmasını istedi.

Köyde büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Çalpınar Köyü Muhtarı Şükrü Akyüz, “Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Öğretmenlerimizin kaçırılması çok büyük bir ayıp. Öğretmenlerimizin bir an önce bırakılmasını istiyoruz, çocuklarımızın cahil kalmamaları için. Yani olan bizim köyümüze oldu, çocuklarımıza oldu. 215 tane öğrencimiz var, bunlar nasıl okuyacak? Cahil mi kalacaklar. Çok üzüntülüyüz bu öğretmenlerimiz için. Dünden beri bütün ailemle, bütün köylümle çok üzüntülüyüz.” şeklinde konuştu. Öğretmenlerin sağ salim ailelerine teslim edilmesini istediklerini belirten Hüseyin Akan da olaydan dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Dün akşam saat 17.30 sularında köyden çıkan öğretmen servisi, bir grup PKK'lı tarafından durdurulmuş ve aralarında okul müdürü Yunus A., Yener Ö. ile Mehmet N. isimli öğretmenler kaçırılmıştı. Serviste bulunan 5 bayan öğretmen ise serbest bırakılmıştı.