Bakan Fatma Şahin başkanlığında acil olarak oluşturulan kriz masasına Gaziantep Milletvekillerinin yanı sıra şehrin üst düzey yöneticileri ve güvenlik güçleri katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Şahin, “Şuanda milletvekili arkadaşlarımızla hep beraber kriz masasındayız. Saat 19:45 civarında Karşıyaka Karakolu’na çok yakın bir mesafede duran bir araçta şuandaki teknik incelemelerde ön bilgilerimize göre, uzaktan patlamayla beraber özellikle yandan geçen iki tane otobüsün bir tanesi halk otobüsü, diğeri adliyenin servis otobüsü ve 3 tane sivil araçtan dolayı 8 tane vatandaşımızın kaybedildiği çok acı bir olayı hep beraber yaşıyoruz. 66 tane de yaralımız var. Bu 66 yaralımızın 3 tanesi ağır yaralı.

Bizim şehrimiz huzur ve barış şehridir. Özellikle bayram gününde bu saldırının yapılmasını esefle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Hemşerilerimizi ve tüm halkımızı sağ duyuya davet ediyorum. Zaten terör örgütünün yapmak istediği şey karmaşa çıkartıp, sivil vatandaşlar üzerinden farklı bir şekilde şehirde ayrı bir sıkıntıyı yaratmak. O yüzden bizim çok sağduyulu olmamız gerekiyor. Özellikle sosyal medya üzerinden yalan yanlış bir sürü haber farklı şekilde yayılmakta. Resmi açıklamalara göre, şuanda bizim sağlık il müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmede bütün emniyet güçlerimiz olaya hakimdir” diye konuştu.

“Sağlık il müdürlüğümüz hastanelerde gerekli bütün tedbirleri almıştır” diyen Bakan Şahin, “Şuanda ilk gelen bilgiye göre de kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Özellikle de sosyal medya üzerinden kan ihtiyacı vardır şeklinde halkımızın sokağa dökülmesine vesile olan bu tür açıklamaların bizden gelmediği sürece resmi açıklama olmadığı sürece vatandaşlarımızın inanmamasını ve geldiği zaman ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmamız lazım. Milletimizin ve hemşerilerimizin başı sağ olsun. Ama şu çok önemli, propaganda terörün oksijenidir.

Şuanda bize düşen şey, buna müsaade etmememiz. Sağduyulu şekilde, sakin bir şekilde olayı yönetmemiz lazım. Halkımızın da bu konuda bu hassasiyetimizi paylaşmasını özellikle istirham ediyorum. Yerel medya üzerinden ve ajansa verdiğimiz haberlerin dışında hiçbir habere inanılmamasını özellikle istirham ediyorum. Aynı anda birkaç patlama olduğuyla ilgili farklı açıklamalar geliyor hiç biri doğru değil. Benim söylediğimi dışında farklı bir patlama olayı yok. Biz ve şehrin üst düzey yöneticileriyle birlikte her şey kontrol altında. Herkes sakin olsun. Zaten burada amaç karmaşa yaratmak. Bunun üzerinden siyaset yapmak. Ama şu da bir gerçek ki, bu kandan, gözyaşından beslenenler ve bunun üzerinden bayramı zehir edenlerin biz de bayramını zehir edeceğiz” şeklinde konuştu.

"ÖLÜ SAYISI 8, YARALI SAYISI 66"

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te meydana gelen patlamada 8 kişinin öldüğünü, 66 kişinin yaralandığını bildirdi.

Akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ederken, cenaze araçları da bölgeye getirildi. Olay yerine gelen 5 cenaze aracında toplam 12 tabutun bulunduğu öğrenildi. İncelenmesi tamamlanan cenazeler, cenaze aracı ili eGaziantep Adli Tıp Morguna kaldırılacak.

Valilik binasında bir basın toplantısı yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ölü sayısının 8, yaralı sayısının da 66 olduğunu açıkladı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan; patlama sırasında olay yerinden geçen ve gardiyanları taşıyan servis aracı da tamamen yanarak kül oldu.