Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde Çanakkale'ye bir gezi düzenledi. KTÜ F.E.F Öğrenci Derneği'nin düzenlediği geziye 100 kişi katılırken, üniversite öğrencileri Çanakkale'den sonra Ankara'da Anıtkabir'i de ziyaret etti.





18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'ye Söğütlü Fatih Eğitim Fakültesi'nden giden heyet, gezide Sargı Yeri Hastane Şehitlikleri, Kanlısırt, Albayrak Sırtı, İlk Şehitler Anıtı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Siperler ve Lağımlar, 57. Alay Şehitliği, Bomba Sırtı, Çanakkale Şehitlik Abidesi, Ezineli Yahya Çavuş Anıtına ve son olarak da ve Seyit Onbaşı Anıtını ziyaret etti. F.E.F Öğrenci Derneği Başkanı Anıl Karadeniz, gezi süresince Çanakkale atmosferinin, hatıralarının ve duygusunun kendilerini çok etkilediği söyledi.

Çanakkale'den sonra Ankara'ya giderek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahathanesi olan Anıtkabir'i de ziyaret eden üniversiteli grup burada Atatürk'ün hayatında kullandığı eşyalar, okuduğu ve yazdığı kitaplar, etkilendiği fikir adamlarının kitaplarının yer aldığı müzeleri gezdi. Anıtkabir ziyareti sırasında özel anı defterine bir yazı yazan Öğrenci Derneği Başkanı Anıl Karadeniz kaleme aldığı yazıda, "Bugün burada huzurunda bulunduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Bize bıraktığınız Cumhuriyet'i ilelebet yaşatacağız. Huzur içinde yatınız." ifadelerini kullandı.