Kemer Aslanbucak'ta, Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi İ.B. (12), okuldan eve gelip bisikletini aldıktan sonra gezmeye çıktı. İ.B.'nin hava kararmasına rağmen eve dönmemesi üzerine ailesi polis ve jandarmaya bildirdi. Güvenlik güçleri, belediye ekipleri ve çocuğun yakınlarının katıldığı arama çalışmaları başladı.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyesi Galip Gün'ün ve Okul Müdürü Asım Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katıldığı aramalarda, Kemer Belediyesi'nin hoparlörlerinden gece yarısı anons yapılarak halktan yardım istendi. Bu sırada Kemer Emniyet Müdürlüğü'nde de Mobese kayıtlarında kayıp çocuğun son görüntülerini bulmak için yoğun çalışma başladı.

Mobese kayıtlarını inceleyen polis, akşam üstü 9 çocuğun bulunduğu bisikletli bir grubun Kesme Boğazı yönüne gittiklerini belirleyince, aramalar bu yönde yoğunlaştı. Kesme Boğazı'nda yol kenarında arama yapan gruptan Ömer Günay, Kanyon Restoran yanında dere yatağına el fenerini tuttuğunda derenin karşı yakasında bir parlama farketti. Parlamanın, bir bisikletin pedalındaki kedi gözü reflektörden geldiği anlaşılınca o bölgeye gidildi. Kısa süre sonra İ.B., boğazına kadar kuma gömülmüş ve şoka girmiş halde bulundu.

BEN KENDİMİ GÖMDÜM

İ.B.'nin, daha sonra olay yerine gelen babasına "Ben kendimi kuma gömdüm" dediği ileri sürüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.