Hollanda ve Türk medyasında hemen hemen her gün çıkan haberler sonrasında küçük Yunus Azeroğlu (9) ve koruyucu ailesi olan Hollandalı lezbiyen çift kayıplara karıştı. Lahey Belediyesi ve polisinin ortaklaşa aldığı karar sonrasında dışarıdan gelecek saldırıları önlemek amacıyla lezbiyen çiftin evi koruma altına alındı. Aynı zamanda lezbiyen çift ve küçük Yunus, geçici bir süre için Haaglanden Gençlik Dairesi’nin belirlediği gizli adreste tutuluyor. Haaglanden Gençlik Dairesi Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada ise “Belirli Türk grupları içerisinde kızgınlık var. Gençlik dairesi uzmanları, belediye ve polis koruyucu ailenin Lahey kentinde kaldıkları evde güvende olmadıkları kanaatine varmıştır. Onun için koruyucu ailenin evi koruma altına alınmıştır. Ne gibi güvenlik önlemleri alındığı konusunda ise belediye başkanı ve polis karar vermiştir” denildi.

“KÜÇÜK YUNUS OKULA GİTMİYOR”

Koruyucu lezbiyen ailenin ve Küçük Yunus’un rahatsız edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan gençlik dairesi yetkilileri “Bazı Türklerin kızgınlığı koruyucu aile üzerinde büyük olumsuz etki yarattı. Yunus’a çok iyi bakmalarına rağmen kendilerine sözlü saldırı yapılması ise hiç hoş değil. Koruyucu aile ile inanç arasındaki tartışmanın küçük bir çocuk üzerinden yürütülmesi ise bizleri üzmektedir. Tüm bu yaşananlar yüzünden şu anda Yunus okula gidememektir” denildi.

Evliliklerinin ilk 10 yılında çocuk sahibi olamayan Azeroğlu çifti, ilaç tedavisi sonrasında Arif (15), Halil (12) ve Yunus (9) adını verdikleri üç çocuk sahibi olmuşlardı. 2004 yılında 6 aylıkken bir kaza sonucu annenin Yunus'u yere düşürmesinden sonra, ailenin üç çocuğuna el koyan Hollanda Gençlik Dairesi, koruyucu aile olarak çocukları Hollandalı lezbiyen çifte vermişti. Verilen hukuk savaşında 2007 yılının Temmuz ayında Arif ve Halil'i Hollandalı lezbiyen ailenin elinden kurtaran Azeroğlu ailesi, küçük Yunus da başarılı olamamıştı. Küçük Yunus'un annelik velayeti de 2011 yılının Aralık ayında anne Nurgül Azeroğlu'ndan alınıp Hollandalı lezbiyen çifte verilerek, Hollanda'daki hukuk yolları kapanmış oldu.