Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurbanlık hayvanlar konusunda bilgilendirdi.

Kurbanlık hayvanların taşıması gereken özellikleri yazılı açıklamayla duyuran Çelik, kurbanlıkların fiziki kusurunda bir bozukluk olmamasına dikkat edilmesini istedi.

FİZİKSEL KUSURLARA DİKKAT EDİN

Çelik, kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara şu uyarılarda bulundu. "Vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarını valiliğin belirlediği kurban satış noktalarından alması, hayvanın kulağında, bakanlığımız tarafından takılan küpesinin olması, kurbanlık alırken hayvan sahiplerinden hayvanın pasaportunu istenmesi, başka ilçe veya illerden gelen hayvanlar için yurtiçi veteriner sağlık raporu bulunması, hayvanın ağzının alt ön tarafında bulunan kalıcı (kapak) dişinin olması, dişi hayvanın gebe olmamasına, aldıkları hayvanların ağız, burun kısımlarında salya veya yara olmaması, hayvanın fiziki kusurunda bir bozukluk bulunmaması gibi konulara dikkat etmesi gerekiyor.”

Çelik, ayrıca kesim sonrası oluşacak şüpheli durumlarda en yakın il ve ilçe müdürlüklerinin aranması gerektiğini kaydetti.