Erzurum'da görülen terör örgütü üst yapılanması KCK davasında Kürtçe savunma yapmak isteyen tutuklu sanığın aslında çok iyi Türkçe konuştuğu ortaya çıktı.

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, terör örgütü üst yapılanması KCK davasında, teröristlerin mahkemeyi çalıştırmama taktikleri deşifre oldu.

Tutuklu Sanık, eski BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol, mahkemede Türkçe'yi çok iyi bilmediğini söyleyerek Kürtçe savunma yapmak istedi. Mahkeme sanığın bu talebini, örgütsel bir eylem olduğu gerekçesiyle kabul etmedi.

Roj TV'ye Çıkınca "Kürtçe'de Sıkıntı Çekiyorum" Demiş

Tutuklu sanık Mustafa Akyol'un aslında çok iyi Türkçe konuştuğu, terör örgütünü destekleyen Roj Tv muhabiriyle yaptığı, telefon dinlemelerinde ortaya çıktı. İkili arasında geçen konuşmada muhabir seçim çalışmaları için Mustafa Akyol'u yayına alacaklarını söylüyor.

Akyol ise yayında Türkçe mi yoksa Kürtçe mi konuşacağını soruyor. Muhabir "Kürtçe konuşacaksınız Sayın Başkan" cevabını veriyor. BDP'li Akyol "Kürtçe de biraz sıkıntı çekiyorum.Türkçe olsaydı daha iyi olurdu." sözleri herşeyi gözler önüne seriyor.

Mustafa Akyol'un tüm çabalarına rağmen dava sona erdi ve eski BDP Ağrı İl Başkanı silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.