Boğaziçi Üniversitesi Kandalli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden alınan bilgiye göre, bugün saat 18.207de merkez üssü Kütahya’nın Hisarcık İlçesi’ne bağlı Tokat Köyü’nde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 3 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Kütahya başta olmak üzere Eskişehir, Bursa, Afyonkarahisar, Uşak, Balıkesir, İzmir ve Çanakkale’de de hissedildi. Özellikle, Simav, Hisarcık ve Gediz ilçelerinde yaşayanlar büyük panik yaşadı ve korkuyla evlerinden sokağa fırladı. Depremin ardından merkez üssü Simav’ın Kalkan Köyü’nde olan saat 18.25 ile 18.40 arasında büyüklükleri 4.2, 3.6, 3.5 ve 3.8 olan 4 artçı şok yaşandı.


Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, "İlk edindiğimiz bilgilere göre deprem can ev mal kaybına yol açmadı. Yıkılan bina olmadığını düşünüyoruz. Jandarma ve polis ekipleri konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyor. Ben de incelemede bulunmak üzere Tokat Köyü’ne doğru gidiyorum. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Vatandaşlarımız bu nedenle tedirgin ve evlerine gerimiyor" dedi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, "Ankara’dan Simav’a dönüyorum. Belediye personeliyle irtibat halindeyim, sürekli bölgeyi kontrol ediyorlar. İlçemizde çok şiddetli hissedilmiş. Vatandaşlarımız tedirgin, Simav’da şu ana kadar yıkılan ya da zarar gören bir yer bulunmuyor" diye konuştu.

Depremin merkez üssü olan 55 haneli Tokat Köyü Muhtarı Halil Öz’ün eşi Naciye Öz, depremin çok şiddetli hissedildiğini, korkuyla evlerinden çıktıklarını dile getirdi. Naciye Öz, "Hemen dışarıya çıktık. Köyümüzde yıkılan ya da zarar gören ev yok. Korku içinde bekliyoruz" dedi