Bugün öğleden sonra Trakya, Marmara’nın kuzeyi ve akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyılarında sağanak yağış bekleniyor.

Yarın Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Marmara’nın doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Antalya’nın doğu kesimleri ile Mersin ve Adana çevreleri başta olmak üzere Akdeniz bölge genelinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve şiddetli (76-100 kg/m2), İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Giresun ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Cuma günü ve hafta sonunda serin ve yağışlı havanın doğuya doğru hareket ederek iç ve doğu bölgelerimizde etkili olmaya devam edeceği ve batı bölgelerimizde etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının; Çarşamba günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Perşembe günü yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde, hafta sonunda ise doğu bölgelerimizde 6 ila 12 derece azalarak, mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceği tahmin edilmektedir.

Çarşamba ve Perşembe günleri ani ve hissedilir sıcaklık düşüşü ile kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları; kuvvetli meteorolojik olayların meydana gelmesinden önce yayımlanacak anlık meteorolojik uyarıları takip etmeleri tavsiye olunur.