Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora gibi alanlarda öğrenim gören öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumundan destek alması oldukça alışıla gelmiş bir durumdur. Maalesef Kyk bursları çok fazla öğrenciye çıkmasa da Kyk kredisi hemen hemen başvuran her öğrenciye çıkmaktadır. Bu krediler geri ödemelidir. Sigortanız başladığı zaman bu aldığınız geri ödemeli krediyi taksit taksit ödemeye başlarsınız. Kyk başvuruları, ÖSYM tercih sonuçları açıklandıktan sonra kyk’nın resmi web sitesinde duyurulduktan sonra başlar.

Kyk burs başvuru formunu doldurarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Kyk burslarında öncelik; şehit ve gazi çocuklarının, üniversitesi tarafından dar gelirli olduğu beyan edilen öğrencilerin, anne ve babasını kaybeden öğrencilere, milli sporculara, üniversite sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve İngilizce bölümlerinin bir tanesinde ilk 100 kişi arasına giren öğrencilerdir. Bu öğrencilerin burs alma olasılıkları oldukça yüksektir. Öğrenciler  Kyk resmi sitesine girerek Kyk burs sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek burs çıkıp çıkmadığını öğrenebilirler.

Kyk başvurularında ilk olarak öğrencilerden öncelikli belgeler istenir. Bu belgelerinin neler olduğu resmi internet sitesinde Kyk başvuruları başladığı anda duyurulur. Kyk öğrenim kredisi için sadece öncelikli belgeler istenirken, Kyk bursu için başvuran öğrenciler için farklı belgelerde istenmektedir. Öğrenciler bu belgeleri Kyk’ nın Ankara’ da ki merkezine bizzat ya da posta yoluyla iletirler. Kyk tarafından yapılan araştırmalar sonucu bir müddet sonra burs alan öğrencilerin isimleri Kyk resmi web sitesinde duyurulmaktadır. Burs sonuçları açıklanırken Kyk kredisi alan öğrencilerin de isimleri de açıklanır. 18 yaşından büyük öğrenciler e-devlet şifrelerini kullanarak kyk bölümüne girerler ve gerekli alanları doldurarak kredi veya burs sözleşmelerini imzalarlar. Ancak öğrenci 18 yaşını geçmemişse velisi en yakın kyk şubesine giderek gerekli işlemleri yaptırırlar.

KYK Burs Başvurusu ve Sorunları için tıklayınız…