Evli tutuklu ve hükümlülere 3 ayda bir eşleriyle, 15-18 yaş arası gençlere de aileleriyle görüşme hakkı tanınacak. Hastalığı cezaevinde tek başına kalmasına engel teşkil edenlerin cezaları ise ertelenecek.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Yasa Tasarısı'yla ilgili bilgi verdi.

Evli Mahkumlara Eşleriyle Özel Görüşme İmkanı

Babacan, “Evli olanların 3 ayda bir eşleriyle özel görüşebilmesini bu tasarı önünü açıyor. Ve bu görüşmenin 3 saatten 24 saate kadar olabilmesi öngörülüyor. Açık cezaevlerinde yılda 3 kez olan ev izni 4 kez oluyor. Tutuklu ve hükümlü çocuklar 15 -18 yaş arası, 2 ayda bir anne babası ile 3 saatten 24 saate kadar görüşme imkanı buluyor” dedi.

Mazeret İznini Nerede Geçirecekler?

Tasarı, mazeretli tutukluların mazeretlerini geçirecekleri yer konusunda değişiklik öngörüyor.

Babacan bu konuda, “Mazeret izni ölüm veya hastalık izni verilen hükümlüler evinde, 2. derece dahil kan ve kayın hısımlarının evinde kalabilecekler. Bu yerlerden hangisinde kalabileceklerine mülki amir karar verecek” dedi.

Ağır Hasta Olanların Cezalarının İnfazı Ertelenecek

Hasta mahkumlarla ilgili de düzenleme yapılacağını ifade eden Babacan, "Ağır hastalık veya sakatlık durumunda infazların ertelenmesinin önü açılıyor. Toplum için tehlike oluşturmamak kaydıyla cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremeyen mahkumun infazı iyileşinceye kadar ertelenebilecek" diye konuştu.