İstanbul’da bir market zincirinde 20 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen olayın ardından Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı’na bir dilekçe ile şikâyette bulunan Elif Demirci’nin başvurusunu inceleyen başkanlık “suç teşkil edebilecek hususlar görüldüğünü” belirterek sorumlular hakkında ceza soruşturması açılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Elif Demirci, olay günü, gönüllüsü olduğu Kızılay Ataşehir Şubesi ile market zinciri arasında gerçekleşen protokol gereğince mağazada kurulan stantta görev aldığını belirtti.
Demirci, bir yetkilinin başörtüsünü kastederek “Mağaza müdürümüz bu şekilde stantta çalışmanızın doğru olmadığını bize söyledi” diyerek kendisinden stantı terk etmesinin istendiğini ifade etti. Aynı kişinin stantta durmak istediği takdirde başörtüsünü çıkarmasını ya da başörtülü çalışanlar gibi peruk takarak çalışmaya devam edebileceğini söylediğini kaydetti. Elif Demirci, bunun üzerine Kızılay yeleğini çıkararak şube başkanını aradığını, cevap beklerken bu defa aynı kişinin yeniden yanına gelerek mağazada dolaşabileceğini ancak başörtülü bir şekilde standın başında bekleyemeyeceğini söylemesi üzerine mağazayı terk etmek zorunda kaldığını anlattı.
İNANCIMDAN DOLAYI HAKARETE UĞRADIM’
Bu olay nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Elif Demirci dilekçesinde, inancından dolayı önyargılı yaklaşılarak hakarete uğradığını belirtti. Demirci bu olaydan sorumlu olan kişilerin insanlık suçu işlediklerini, bu nedenle kendilerine ağır yaptırımlar uygulanmasını istedi.
TWITTER YORUMLARI
Elif Demirci ayrıca kendisine olayın basında yer alması üzerine Twitter’dan ağır hakarette bulunan E.Ş. isimli kadın hakkında da bu suçtan dava açılmasını talep etti. Şikâyeti inceleyen İnsan Hakları Başkanlığı “suç teşkil edebilecek hususlar görüldüğünü” belirterek sorumlular hakkında ceza soruşturması açılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. haberturk