Malatya Gar binasının önünde bir araya gelen KESK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN sendikalarına üye bir grup ortak eylem yaparak, Malatya Gar binasına "Bu işyerinde grev var" pankartını asarak, 1 günlük eylemi başlattılar.

Eylemde konuşan TUS Malatya Şube Başkanı Yusuf Kayan, "Sefalet zammına teslim olmayacağız. 23 Mayıs'ta 1 gün hizmet üretmeyeceğiz. Hükümet grev kararımızı açıklamamız ardından 2012 yılının ilk dilimi için yüzde 3.5, ikinci dilimi için yüzde 4, 2012 yılı için ise zam oranının 3+3 olarak açıklamıştır. Yüzdelik zam tartışmalarının içine ikramiye, yemek hakkı, fazla çalışma ücreti, yol ve servis gibi bir çok sosyal hak ise hiç konuşulmamaktadır. Aynı hükümet bir yılda doğalgaza yüzde 34, kömüre yüzde 26, mazota yüzde 24, benzine yüzde 23, elektriğe yüzde 19 zam yapmıştır. Bu da yetmezmiş gibi milletvekiline yüzde 45, bürokratlara yüzde 30 zam yapmıştır" dedi.

Eylemde TUS, UÇMS ve BTS Malatya Şubeleri ortaklaşa olarak TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü'nde 1 günlüğüne grev başlattılar.