Türkiye, ramazan ayına sıcak hava ile girecek. Yurdun kuzeybatı kesimlerinde yarın 4-6 derece azalacak olan hava sıcaklığı, ramazanın ilk gününden itibaren tekrar artışa geçecek ve tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde olacak.
AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye halen geçtiğimiz haftanın son günleri Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunurken, hava sıcaklığı doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4, iç ve batı bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyrediyor.
Hafta sonunda kaydedilen en yüksek hava sıcaklığı Antalya, Diyarbakır, Siirt ve Şanlıurfa'da 42, Batman Adıyaman, Kahramanmaraş, Aydın, Manisa ve Denizli'de 41, Gaziantep, Kilis ve Muğla'da 40, Karabük ve Edirne'de 39, İzmir, Elazığ, Mardin, Adana, Osmaniye ve Kırklareli'nde 38, İstanbul'da 35, Ankara'da 34 derece olarak ölçüldü.
Yapılan son meteorolojik analizlere göre yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde Balkanlar üzerinden gelen serin hava nedeniyle hava sıcaklığının 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Yurdun kuzeybatı kesimlerinde azalan hava sıcaklığının ramazanın ilk gününden itibaren tekrar artışa geçeceği ve tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde olacağı bekleniyor.
Balkanlar üzerinden gelen nispeten serin hava sebebiyle yarın Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında, çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde, perşembe günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli sağanak geçişleri bekleniyor. Diğer bölgelerde havanın az bulutlu açık ve güneşli olacağı tahmin ediliyor.