Metrobüsün derdi bitmez diyoruz ya hep boşuna demiyoruz. Her gün yeni bir sorun, yeni bir keşmekeş yaşanıyor. Malum, yeni açılan Beylikdüzü-Avcılar hattında hâlâ bir düzen sağlanabilmiş değil. Bir yoğunluk, bir hengâmedir almış başını gidiyor.

Şu günlerde ise, Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu'nda ciddi bir yığılma var. Diyeceksiniz ki: "Burada ne zaman yığılma yok!" Evet, her daim var ama bugünlerde izdiham katmerlenmiş durumda. Neden mi?

Kuzey taraftaki çıkış iptal edildi, sadece güney yönünden çıkış veriliyor. E tabii bu durumda da ortalık karışıyor. Hem de ne karışma... Gelin her sabah ve akşam, bu nedenle Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu'nda eziyetin en büyüğünü yaşayan bir okuyucumuza kulak verelim...

METROBÜS YOLCULARI ÇILDIRMIŞ DURUMDA

"Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu'nda sadece 5 turnike var, üstelik bu turnikeler diğer yoğun duraklarda olduğu gibi köprünün üstünde değil, direkt olarak durağın içinde. Dolayısıyla özellikle sabah akşam saatlerinde, yolcular bu turnikelerden geçip metrobüse binene kadar 15-20 dakika sıra bekliyor.

Bu arada bu köprüde biri kuzey tarafta, diğeri güney tarafta olmak üzere iki adet çıkış merdiveni var. Eskiden yolcular kuzey tarafta indirilir, kuzey merdivenlerini kullanarak duraktan çıkarlardı, metrobüse binecek yolcular ise daha ileride alınır ve böylece inen yolcu ile binen yolcu karşılaşmazdı.

Şimdi kuzey taraftaki çıkış iptal edildi ve sadece güney çıkışından yolcu indirilip bindirilmeye başlandı. Bu durumda da günün yoğun saatlerinde durağa ulaşabilmek ya da metrobüsten inince duraktan çıkabilmek imkânsız hale geliyor. Özellikle sabah 07.-08.00 ya da akşam 18.00-19.00 saatlerinde durum tam cinnetlik.

Eğer turnikeler köprünün üstüne alınırsa ve turnike sayıları artırılırsa, bu sorun büyük ölçüde çözülecek, yolcular küçücük durakta birikmek yerine daha geniş olan köprü üstünde geçişini yapacak. Metrobüsün çok yoğun olması artık kabullenilmiş bir gerçek ve yapacak bir şey yok, ancak bazı düzenlemelerle en azından biraz daha az çile çekeriz.