Türk Halk Müziği'nin ustası Neşet Ertaş, cenaze töreninin yapılacağı memleketi Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlanacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş'ın cenazesinin defnedileceği Bağbaşı Mezarlığı'nda belediye ekiplerince dün açılan mezar yerinde incelemelerde bulundu.

Ertaş'ın babasının ayaklarının ucuna gömülmesi ile ilgili vasiyeti olduğunu vurgulayan Günay, açıklan mezar yerinin uzak olduğunu söyledi.

Bakan görevlilere talimat vererek yeni bir mezar yeri açılmasını istedi. Bunun üzerine belediye ekiplerince Ertaş'ın vasiyetine uygun olarak mezar yeri babasının mezarına daha yakın bir yerde açıldı. Dün belediye ekiplerince açılan ilk mezar yeri ise kapatıldı.

KÜLTÜR BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY CENAZE İLE BİRLİKTE GELDİ

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden halk ozanı Neşet Ertaş'ın cenazesi kortej eşliğinde Kırşehir'e getirildi.

Hava yolu ile Ankara'ya getirilen cenaze, kortej eşliğinde Kırşehir'e getirildi. Kortejde Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş'ın ailesi ile birlikte Kırşehir'e geldi. Cenaze hastanedeki personelin bakışları altında Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araşktırma Hastanesi'nin morguna bırakıldı.

Neşet Ertaş'ın cenaze namazı ikindi namazını müteakip Ahi Evran Camii'nde kılınacak. Cenaze kılınan namaz sonrasında Bağbaşı mahallesi Bağbaşı mezarlığına defnedilecek.