Taşköprü’nün Obrucak Köyü’nde 17 Aralık 2011 tarihinde vefat eden 77 yaşındaki Yunus Tektaş, akrabaları ve yakınlarının da katıldığı cenaze töreniyle köy mezarlığında toprağa verildi. İddiaya göre önceki gece köylülerden Hacer Tektaş, akrabası merhum Yunus Tektaş’ın gece rüyasında gördü. Bunun üzerine dün mezarlığa ziyarete giden Hacer Tektaş, Yunus Tektaş’ın mezarının açık olduğunu ve cesedin bulunmadığını görünce şaşkına dönerek hemen köy muhtarına haber verdi. Muhtar ve beraberindeki köylüler mezarlığa geldiklerinde Yunus Tektaş’ın açılan mezarında cesedinin olmadığı gördü.

Köy Muhtarı Ahmet Er’in haber vermesi üzerine köye gelen jandarma, mezarlıkta incelemede bulundu. Jandarma, uzun süre köy halkı ile birlikte çevrede merhumun cenazesini aradı, ancak bir sonuç alamadı. Köy halkı, jandarmanın talimatı üzerine mezarı tekrar kapattı.

KÖYLÜ ŞAŞKINLIK İÇİNDE

Yaşanan acı olayı anlatan köy halkından İbrahim Şimşir, "Olayı duyar duymaz Jandarma’ya haber verdik. Zaten gariban bir adamdı, jandarma gelip baktı, etrafta ceset aradık ancak bulamadık. ’şüphelendiğiniz biri var mı?’ dediler, ’yok’ dedik. Cesedi para etmezki, hırsızlar çaldı götürdü desek. Şaşkınlık içerisindeyiz" dedi.

MALUM OLDU

Olayı rüyasında gördükten sonra kuşkulandığını belirten Hacer Tektaş ise, "Rüyamda görünce aklıma takıldı. Sabah olunca mezarlığa gittim, bakmak istedim. Ancak mezarı açılmış ve boştu. Sadece etrafta kefen parçaları gördüm. Bana malum oldu" diye konuştu.

Köy halkı, yaşanan bu olaya anlam veremezken, "Eğer yabani hayvanlar mezardan çıkarmış olsa, kemiklerini bulurduk, ama hiçbir ize rastlayamadık. Sadece etrafta kefen parçaları var, onun dışında hiçbir bulgu yoktu" dediler.