Kurumda hizmetli kadrosunda çalışan personele boyatılan tablo çerçevelerinden resimlere sıçrayan boyaların nasıl çıkarılacağı merak konusu. Müzede Osman Hamdi Bey ve İbrahim Çallı gibi ünlü ressamların milyon dolarlık tabloluları da var.

İbrahim Çallı’nın ünlü 'Yatan Çıplak' eseri de Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi koleksiyonunda bulunuyor.

Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nin görevden alınan müdürü Osman Ömer Gündoğdu’nun, müzedeki her biri milyon dolar değerinde tabloların çerçevelerini kurumda hizmetli kadrosundaki personele soba boyasıyla boyattığı ve boyanın resimlere zarar verdiği ortaya çıktı.

Bakanlık yetkilileri tablolara bulaşan boyanın, zarar vermeden nasıl temizleneceğini araştırıyor. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, müzeye tablolar konusunda uzman bir ressamın müdür olarak atanması için araştırma yapılıyor.

EN ÜNLÜ TABLOLAR BU MÜZEDE

Müzenin koleksiyonunda yer alan bazı önemli tablolar şöyle: Osman Hamdi Bey’in “Silah Taciri” , V. Vereshchagin’in “Timur’un Mezarı Başında”, Zonaro’nun “Genç Kız Portresi”, Emel Cimcoz’un “Gazi’ye Şükran”, Şeref Akdik’in eşi Sara Akdik’in 40 yapıtlık Şeref Akdik koleksiyonu, Çelik Gülersoy’un 7 yapıtlık hat koleksiyonu, Emel Korutürk’ün İbrahim Çallı portreleri, Bülent-İbrahim Cimcoz’un İbrahim Çallı portresi, Mehmet Özel’in Ayvazovski, Hikmet Onat, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eşref Üren ve Arif Kaptan’ın eserleri, İbrahim Çallı’nın “Yatan Çıplak” eserleri.